1. nogometna liga FBiH

Proljetno buđenje 'Trojance' ponovno dovelo na čelo ljestvice Prve lige FBiH

20.04.2022.
u 15:44

Kad je u pitanju ovdašnji nogomet, onda oprez nije nikada na odmet, međutim, nakon utakmice GOŠK – TOŠK 2:0, poluvrijeme 1:0, ostao je dojam da su se Gabeljani konačno probudili iz zimskog sna, piše Večernji list BiH. Konačno je GOŠK izgledao u jednoj debi utakmici onako kako se očekuje od ove momčadi.

Potrebno stalno dokazivanje

Za tu tvrdnju razlog nisu tri nova boda, nego igra i pristup utakmici. Trojanci su uz dva pogotka protiv TOŠK-a dva puta gađali gredu, propustili su četiri stopostotne prilike – Vujica i Haračić u prvom te Hasanović i Rizvanović u drugom dijelu utakmice našli su se sami pred solidnim gostujućim vratarom Muratspahićem, koji je jedan šut "skinuo" dok tri nisu išla u okvir gola. Neke od tih prigoda poput Hasanovićeve u 68. minuti bilo je umijeće promašiti, ali i to je sastavni dio igre. Rastrčani GOŠK nije ni nalik momčadi koja je u drami protiv Rudara, mora se reći, prema igri nezasluženo slavila, zatim tehnički odradila dvoboj protiv Orašja, a zatim protiv Tomislava "prosula" dva boda.

Nećemo hvaliti ni trenersko umijeće Dženana Hošića, jer nogomet je nezahvalna rabota - stalno se moraš dokazivati. Međutim, novi strateg Gabeljana uveo je neke novine u igri pri čemu je Vego dobio punu slobodu u napadu što je dovelo do drugog pogotka, koji je "oborio" pritisak navijačima GOŠK-a. Poput tajfuna Vego je prošao lijevom stranom, a kada je ušao u šesnaesterac, obrana TOŠK-a mogla ga je zaustaviti jedino prekršajem, što su i učinili, a s 11 metara rutinski je poentirao Haračić.

Pune 83 minute, do realizacije jedanaesterca, TOŠK je utakmicu držao u neizvjesnosti. Štoviše, i gosti su u 34. i 76. imali vrlo izgledne prilike, što znači da će novi trenerski dvojac Gabeljana Hošić - Škaljić, morati poraditi i na realizaciji. Prema izglednim prilikama, domaći su bili bliže ne samo trećem nego i četvrtom pogotku od gostiju, ali koja korist kad nisu pogađali.

Još jedan podatak Gabeljane tjera na oprez. GOŠK je u proteklom dijelu sezone dobio jedino oba derbija protiv TOŠK-a, u Tešnju i u Gabeli je slavio s po 2:0, protiv trenutačno drugoplasiranog Igmana doma je igrao neriješeno 0:0, a u gostima je poražen 0:1. Dakle, u slučaju da na kraju sezone GOŠK i Igman budu imali jednak broj bodova, Konjičani će biti prvi, bez obzira na razliku pogodaka, zbog međusobnog omjera. Zatim, bod iz Gabele odnijelo je i Bratstvo Nikole Nikića bilo je 2:2, dok su Trojanci u Banovićima protiv trenutačno trećeplasirane Budućnosti osvojili bod, bilo je 1:1. Prema tome, nakon TOŠK-a pred GOŠK-om su još dva derbija u kojima nema pravo na kiks. Sve skupa pred nogometašima i trenerskim dvojcem na klupi Gabeljana veliki je posao na putu do cilja, a on se sada očito zove prvo mjesto!

- Kad dođete ekipi koja je glavni konkurent za ulazak u viši rang i kad puno ulaže da to i ostvari, odigrali smo dosta korektnu utakmicu u kojoj smo primili dva naivna gola. Po mom skromnom sudu, GOŠK je bio bolji u prvom, iskoristio je svoju priliku, mi u drugom dijelu. Možda je realnije da je završeno s jednim pogotkom razlike. Čestitam prije svega mojim momcima koji su pravi heroji, gdje radimo i što radimo, gdje smo i kako smo. Do kraja je još osam kola, bodovna razlika je mala, idemo se dalje boriti. GOŠK-u je ovo bila ključna utakmica da bi ostao u igri, nisu nam puno pobjegli, idemo se dalje boriti. Naravno, čestitke i GOŠK-u - kazao je Dženan Zaimović trener TOŠK-a, koji je par sezona bio pomoćni trener GOŠK-a.

Derbi kola

Dženan Hošić, trener nogometaša GOŠK-a, nakon pobjede u susretu s izravnim konkurentnom sigurno je odahnuo:

- Ovo je bio derbi kola. U najavi sam rekao da ekipa dolazi rasterećena. Znali smo da će utakmica biti tipično taktička. Mi smo na početku izvršili pritisak, imali prilike, jednu od njih iskoristili. Međutim, kasnije se TOŠK otvorio pa smo u drugom bili prisiljeni braniti rezultat iz prvog poluvremena, mislim i da je TOŠK u tom dijelu, izjednačio ne bi bilo nerealno. Na kraju, postigli smo i drugi pogodak i slavili posve zasluženo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije