Počeo prijelazni rok

Prodaja “obiteljskog srebra”

06.06.2018.
u 07:00

U ponedjeljak 4. lipnja pa do 20. srpnja 2018. godine na snazi je ljetni prijelazni rok za nogometaše u Bosni i Hercegovini. Recimo da se malo tko striktno drži ovih datuma jer ima igrača koji su još davno stavili svoje potpise i prešli iz kluba u klub. Tu mislimo na “zvjezdice” koje su iz Bosne i Hercegovine otišli u druge države.

Zrinjski traži vratara

Ima tu i igrača koji su potpisali za pojedine klubove zimus pa su posuđeni u bivše, često matične klubove. Tako je Luka Menalo prije dva - tri mjeseca s Pecare prešao u zagrebački Dinamo, ali je proljetnu sezonu odradio na Pecari, gdje se i afirmirao.

Vratar Pirić potpisao je u prosincu prošle godine za Maribor, ali je do prije dva - tri dana bio na posudbi u prvaku Zrinjskom. Zrinjski traži novog vratara. Opcija je bila posudba Karačića (Adana), ali Turci nešto zatežu, pa Zrinjski “puca” na Velića (Mladost). Zrinjski je jako aktivan pa je već “nabavio” E. Markovića iz norveškog Moldea, A. Bevandu (Metalleghe BSI), E. Rustemovića iz Slobode (prije Drina, Sarajevo, Adanaspor...), navodno želi Boju (Vitez), Arežinu (Mladost)... A piše se i priča da će uz već otišle (Džijana, Jamaka, Kokorovića...) otići i ponajbolji – Jakovljević (Slovenija), Bilbija (Švedska), Filipović (Južna Koreja ili Darmstadt).

Željezničar je otkazao treneru Admiru Adžemu, a kao zamjena stigao je Srbin S. Krčmarević. Kupljen je i “centarfor” Sulejman Krpić. I Željezničar (priča se) traži Filipa Arežinu, ali na Grbavici strahuju da najbolji igrač Goran Zakarić ne ode u Partizan.

Na susjednom Koševu navodno pregovaraju o povratku Leona Benke iz Olimpije, žele i Beširevića (Radnik), mladoga vratara Muminovića (Sloboda)...

Iz Tuzle posprdno poručuju u stilu “zašto bi Muminović za mali novac išao u manji klub od Slobode”. Sarajevo bi se rado riješilo Altipamakovskog, Novakovića, ali i zadržalo reprezentativca Sarića. A za njega se (navodno) otimaju turski velikani Bešiktaš i Galatasaraj!

Široki Brijeg je osim Luke Menala blizu “udaje” Stjepana Lončara u Rijeku, što bi uz hrpu eura u paketu dovelo Matića i Ajaya.

Još puno “prometa”

Nema sumnje, bit će još puno i odlazaka i dolazaka na Pecari. Krupa je nakon Jašarevića i Fajića za lijepe novce prodala Vukotića (Beveren, Belgija). Otišao je i drugi pouzdani branič Aleksić (Sloga Simin Han, a tamo će čini se i vratar Fejzić).

Galešić (kažu) ide na Maltu. Nakon dvije godine vjernosti, Radnik napušta ofenzivni vezni Okić, dolazi srednji branič Aleksić iz Krupe...

Beširevića žele mnogi, a najviše “čežnje” za njegovim uslugama pokazuju prvak Zrinjski i Sarajevo, ali isto tako i neki inozemni klubovi... U Slobodi su sretni jer su dobili licenciju! Tušanj je napustio Rustemović, možda odu Smajić i Todorović.

Ali zato dolaze Pršeš (Zvijezda) i Ćosić (Velež). Mladost napuštaju redom, Arežina, Šećerović, Velić...

Sloga (čitaj: gazda Husić) kupuje “sve po redu”: Fejzić, Huseinović (Sarajevo), Stojčev, Šećerović... I drugi novak u Premijer ligi, Zvijezda 09, najavljuje “shopping”, ali za sada je došao samo Delić (Zvijezda G). Čelik se (za sada) spasio od ispadanja u Prvu ligu Federacije BiH, ali u klubu se još nisu snašli. Možda Boris Pavić opet postane trener, a možda turski gazda Aydin Olgun na klupu dovede Turčina Adnana Orneka... i niz igrača iz Turske i BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?