VELIKA PRILIKA

Procurio sastav Hrvatske za utakmicu s Rusijom: Dalić jednim imenom potpuno šokirao

Zlatko Dalić
Goran Stanzl/Pixsell
01.09.2021.
u 16:05

Vatreni su spremni za svoj okršaj s Rusima. Na mjestu sreće idu po ponovno oduševljenje domovine, a za to je Dalić izvukao asa iz rukava.  Naime, navodno je procurio sastav hrvatske reprezentacije koji bi trebao od 20:45 u Moskvi stati nasuprot ruske vrste, a u njemu je jedno ime potpuno iznenadilo. 

Kao što je Večernji već ranije pisao, trebali bi pred Livakovićem startati Juranović, Lovren i Gvardiol, no uz njih je Dalić sada postavio Bornu Sosu, umalo odbjeglog sina kojega je vrbovala njemačka reprezentacija, ali za Elf nije mogao zaigrati zbog propisa. 

S početnog sastava je tako otpao iskusni, ali ozljedama premoreni Borna Barišić. Borna se posuo pepelom, ispričao, a izbornik je održao onu svoju 'tko sam ja da ikome zatvaram vrata reprezentacije'. I nije ih zatvorio. Dapače, izbornik je pokazao da je čovjek od riječi, da vjeruje u drugu šansu, a Borni je bacio u ruke vrući krumpir, a večeras ćemo vidjeti je li taj toliko cijenjeni mladi igrač spreman na njega. Nijemci su se kunili u njegove sposobnosti, sjajne partije je pokazivao i u mlađim uzrastima vatrenih, neka tako nastavi i u A vrsti.

Tri asistencije ove sezone u dresu Stuttgarta, jednako kao i Haaland (više ih ima samo Kramarić, 4) sjajna su preporuka za nacionalnu momčad, iako je i Bornin kontinuitet u Bundesligi već sam po sebi izvanredan. Međutim, kako Dalić već u kadru ima dva lijeva beka, Gvardiola i Barišića, činilo se da je Sosi namijenio poziciju lijevoga krila, ali nas je zavarao, iako Borna u Stuttgartu u formaciji 3-5-2 igra na poziciji lijevoga bočnoga (39 nastupa) i ima izvrsne recenzije.

Dalićevih 11:

Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović, Kovačić - Vlašić, Pašalić, Perišić - Kramarić

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije