Premijer liga bih

Privremenom treneru Ivici Boniću pripao težak posao

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
09.08.2015.
u 14:19

Željezničar je u četvrtak ispao iz Europe, a Vitez je ranije ovog tjedna ostao bez trenera, pitanje je tko će se prije oporaviti

U nogometnom Vitezu je "opsadno stanje", mobilizacija je na svakom koraku, jer nakon dva teška gostovanja i dva gostujuća poraza, 1:0 protiv Radnika i 5:1 protiv Širokog, Vitežanima u goste dolazi snažni Željezničar, protivnik na kojem se nijedna bosanskohercegovačka momčad baš i ne može "vaditi". A Vitez jednostavno drugoga izbora i nema jer poraz bi ih, već sada, doveo u vrlo tešku situaciju.

Smjena Plavčića

Pred susret sa Željezničarom čelništvo je smijenilo cijeli stručni stožer na čelu s Valentinom Plavčićem, a do izbora novog trenera momčad će voditi trener juniora Ivica Bonić s pomoćnikom Robertom Perkoviće, trenerom kadetske momčadi NK Vitez.

Na sve moguće načine psihički poljuljanu momčad pokušava se stabilizirati, vratiti u normalne okvire, ohrabriti, ukazuje im se na nepoljuljanu vjeru čelništva u njihovo znanje i njihove sposobnosti. Istodobno, traži se od njih red, rad i maksimalni angažman, što bi protiv Željezničara trebalo rezultirati povoljnim rezultatom. O tomu se govorilo i na tiskovnoj konferenciji, a gosti novinara ovaj su put bili dvojica napadača, Vedran Kantar (postigao lijepi i jednini gol protiv Širokog op.a.) i Jasmin Smriko od koga se, s pravom, i inače golovi očekuju.

Snažan protivnik

A sukus njihovih razmišljanja i konstatacija podijeljenih s novinarima mogao bi se svesti na: nužnost angažmana protiv snažnog protivnika, zbijanje vlastitih redova, borba za svaku loptu i vjera da se može i da se mora. Iako nisu govorili o rezultatskom ishodu utakmice, nije bilo teško zaključiti da će svim snagama pokušati iznenaditi i pobijediti Željezničara, iako bi bili zadovoljni i podjelom bodova.

Zadatak, rekli bismo, vaditi kestenje iz vatre, pripalo je treneru juniora Viteza, Ivici Boniću. Uvijek odmjereni i smireni Bonić kazao je novinarima kako vjeruje u postojeći igrački kadar ( a što mu drugo preostaje op.a.), pa i u povoljan ishod protiv Željezničara.

- Znamo mi što nas čeka, znamo mi snagu Željezničara, ali vjerujemo i u svoje mogućnosti i sposobnosti. Nema nepobjedivih u Premijer ligi, pokazalo se to i u ova prva dva kola, a vjerujem da ćemo i mi, igrom i rezultatom, potvrditi te tvrdnje, kazao je novinarima Bonić.

Naglasio je kako neće, kako za to i nema nekih velikih razloga, praviti velike promjene u sastavu i u načinu igre.

- Ipak, određenih promjena će ipak biti, a još uvijek o njima ne mogu govoriti. Osima Basare koji je ozlijeđen i rekonvalescenta Kapetana svi igrači su mi na raspolaganju, a startnu postavu odredit ću pred samu utakmicu, dodao je Bonić.

Prema viđenom na treninzima, Vitez će nastupiti u sastavu: Tirić, Livančić, Jevtić, Pezo, Sadiković, Jurić, Muminović Barišić, Đurić, Smriko i Kantar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije