nogomet

Pripremni susreti loši, možda se bh. klubovi štede za prve europske utakmice

02.07.2019.
u 10:20

Četiri bh. kluba pripremaju se za Europu. Protivnike znaju, čak i one na koje će ići ako prođu prvo pretkolo, gdje je samo Zrinjski favorit. Prvak Sarajevo dobio je jakoga i atraktivnog protivnika – škotski Celtic.

Zamjena domaćinstva

Ždrijeb je odlučio da se prva utakmica igra u Glasgowu, ali je Sarajevo pristalo da se prvi susret ipak igra na Koševu 9. srpnja (uzvrat je sedam dana kasnije u Glasgowu). Zlobnici (čitaj: pristaše gradskoga rivala s Grbavice) su to komentirali: Sarajevo će napuniti Koševo jer je tamo prva utakmica. Da je obratno, tko bi došao na uzvrat, nakon što Sarajevo izgubi s 5 – 6 razlike u Škotskoj... Sarajevo, ako ispadne protiv Celtica, ostaje u Europi, ali u Europskoj ligi. I to u trećem pretkolu jer je ždrijeb odlučio da u drugom pretkolu bude slobodno.

Sarajlije se pripremaju u Sloveniji, ali su na pripreme kasnili jedan dan jer igrači nisu htjeli na put dok im se ne isplate dugovi... Nakon što su ispod Alpa potukli do nogu albanski Partizani 5:1, Sarajlije su poraženi od češkog prvoligaša Slovacko (0:2), a u nedjelju su ih svladale Domžale (3:2). Prvo ime utakmice, strijelac gola za Domžale (+ asistencija), bivši desni bočni Širokoga Josip Ćorluka kaže:

- Mogli smo i više slaviti. Sarajevo nije bilo na visini. Dojam je da su igrači s Koševa preumorni... Uz odlazak Mujakića u Belgiju, Sarajevo je ostalo bez ozlijeđenih Pirla i Stanojevića. Došli su: Milanović (Krupa), Gavrić (Srbija), Oremuš (Izrael, ranije Hajduk) i Guzina (Mladost)... Zrinjski se riješio Rodina, Galića i Bekrića, a doveo: Lendrića, Govedaricu , Čelikovića, Hadžića...

Zrinjski je favorit

Zrinjski je apsolutni favorit protiv makedonskog kluba Akademija Pandev (Strumica), debitanta u Europi. Prođe li, Zrinjski će u 2. pretkolu na jaki nizozemski Utrecht. Zrinjski je kao i Sarajevo na pripremama u Sloveniji. Svladao je Krško 5:1, poražen od Intera Zaprešić 1:2, sutra igra protiv Mure, nakon čega ga očekuju prve službene utakmice...

Široki Brijeg je (uz ostale) ostao bez oba beka, Ćorluke i Markovića, a od “jačih” imena doveo bivšega zrinjevca Jovića... Do sada je odigrao “ozbiljni” susret samo protiv Veleža i izgubio 2:3. Sutra zakazani susret protiv Slobode otkazan je! “Generalka” uoči gostovanja kazahstanskog Kairata (11. srpnja) u četvrtak protiv Željezničara na Pecari.

Radnik je četvrti bh. predstavnik u Europi. U prvom prekolu čeka ga jaki češki Spartak (Trnava) (domaćin je u prvoj utakmici). Bijeljinci su ostali bez vratara Lučića i napadača Hadžića, a doveli su... nikoga “od kalibra”.

Ovo im je tek drugi izlazak u Uefina natjecanja, koji su izborili jer je Željezničar ostao bez licencije... Radnik je igrao dva pripremna susreta: Zvijezda 09 (2:0) i Radnik Surdulica (1:0).•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?