KRASNODAR RORA

Preminuo član slavne generacije '67. Bio je jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena

12.11.2020.
u 09:56

Legendarni član Dinamove generacije koja je osvojila Kup velesajamskih gradova, Krasnodar Rora, preminuo je u 76. godini života, javljaju iz zagrebačkog kluba. Rora je iznenada preminuo u četvrtak u ranim jutarnjim satima.

A samo dva dana ranije oprostio se od svog kapetana te 1967., Slavena Zambate, riječima: 'Zambi moj, i dalje će se pričati o nama' i emotivnim govorom kako na komemoraciji, tako i na samom ispraćaju.

Roru će dinamovci pamtiti kao jednoga od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka.

Rora je bio jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine, veliki prijatelj, kohezivni faktor pa čak i svojevrsni “glasnogovornik” cijele generacije.

Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u „nogometnom kvartu“ – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine gdje je naslijedio dres s brojem 11 kojega nije ispuštao cijelo desetljeće.

Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy gdje je igrao zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa, Michelom Platinijem. Štoviše, i sam ja Platini, prilikom svojedobnoga posjeta HNS-u, istaknuo: „Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom.

“ Nakon igračke je karijere Rora bio trener u Dinamovoj nogometnoj školi, obnašao je i funkciju asistenta glavnoga trenera, a kao stručni se komentator isticao i u novinarskom poslu.

Termin komemoracije i ispraćaja naknadno će objaviti GNK Dinamo, koji je izrazio duboku sućut obitelji i prijateljima slavnog Krasnodara.
 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije