HŠK Zrinjski se vraća domaćim obvezama, a trener Sergej Jakirović poručuje:

"Premijer liga je najvažnija, bez nje nema ni Europe"

31.08.2022.
u 08:20

Život ide dalje, ja sam se već sutra "prešaltao" jer od kukanja nema ništa, ne možeš ništa vratiti, možeš samo uzeti pouku i to će nam biti važno iskustvo za dalje. Za nas je bh. liga najvažnija jer bez bh. lige i dobrog plasmana nema ni Europe - rekao je Jakirović

Nakon bolnog ispadanja iz Europe, nogometaši HŠK Zrinjski konačno se vraćaju na premijerligaške terene. Nakon samo dvije odigrane utakmice, plemići u okviru osmog kola m:tel Premijer lige BiH danas u 16.30 gostuju na "Mlakvama" u Novi Gradu gdje će snage odmjeriti s Banjolučanima, piše Večernji list BiH.

Glave gore

Razlog zbog kojega mostarski klub nije odigrao pet utakmica u domaćem prvenstvu su obveze u okviru kvalifikacija za Konferencijsku ligu, iz koji su nesretno eliminirani na posljednjoj prepreci u Bratislavi od Slovana. Jakirović je još jednom govorio o toj utakmici.

- Bilo je teško, razočarenje je veliko. Tako si blizu, a tako daleko na kraju. Ja sam rekao da mogu biti ponosan na sve što smo uradili ovo ljeto - osam utakmica na visokoj razini. Pokazali smo da naša liga nije loša kao što neki govore. Pokazali smo da možemo igrati na europskoj razini i nositi se s momčadima koje imaju puno veći proračun. Život ide dalje, ja sam se već sutra "prešaltao" jer od kukanja nema ništa, ne možeš ništa vratiti, možeš samo uzeti pouku i to će nam biti važno iskustvo za dalje. Moramo nastaviti igrati ovim tempom i ako tako nastavimo, nema zime. Za nas je bh. liga najvažnija jer bez bh. lige i dobrog plasmana nema ni Europe - rekao je Jakirović za Zrinjski TV.

Jakirović je potom govorio o utakmici protiv Borca koji je promijenio trenera.

- Sigurno je da će sada biti mobilizacija, ali inače kada Zrinjski dolazi bilo kome, uvijek se događa mobilizacija. Očekujem dobru natjecateljsku utakmicu. Naravno, mi ćemo tražiti priliku da napravimo pozitivan rezultat. Imam osjećaj da teren nije u bajnom stanju, ali moramo se prilagoditi. Neće ići redoviti igrači, imamo ih nekoliko koji su osjetili tegobe od utakmice protiv Slovana, ali ima nas dovoljno i smatram da svi koji su zdravi mogu dati maksimum kako bismo ispunili cilj - dodao je Jakirović. On je otkrio kako su Mandić i Maglica upitni za dvoboj u Novom Gradu te je dodao kako Široki Brijeg smatra najvećim konkurentom za titulu.

Marinović debitira

S druge strane, Borac je promijenio trenera. Nakon odlaska Nenada Lalatovića koji je podnio ostavku poslije poraza od Leotara, momčad je preuzeo Vinko Marinović. Bit će to njegov povratak u banjolučki klub nakon sedam godina, a zanimljivo je da će debitirati danas protiv još jednog bivšeg kluba, mostarskog Zrinjskog s kojim je osvojio titulu 2016.

- Drago mi je što sam se vratio u Borac. Na nama je da radimo kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve u ovoj sezoni - rekao je Marinović za Mondo. •

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije