Malonogometna Hercegovina dobro se zagrijala, slijedi borba za Večernjakov pehar

Poznato sve više sudionika završnice u Grudama, zanimljivo će biti vidjeti nove predstavnike - Ravno i Ramu

07.08.2023.
u 20:45

Predstavnik Mostara sigurno će biti jedan od favorita za osvajanje Lige Hercegovine koja bi se krajem ovog mjeseca trebala odigrati u Grudama

Momčad Ilića osvojila je Evona Ligu mjesnih zajednica Grada Mostara. Spomenuti sastav u velikom je finalu pobijedio Kruševo s rezultatom 4:1. Ilići su zasluženo slavili u finalu pred velikim brojem svojih navijača koji su na vrhunski način bodrili svoje ljubimce, piše Večernji list BiH.

Točilo se staro vino...

Ilićani su sve proslavili uz svoju neslužbenu himnu “Točilo se staro vino”, pjesmu koja je obilježila ligu u Mostaru. Finalni susret prošao je bez “packe”, organizacija je bila vrhunska, a na finalu je zabilježen rekordni posjet.

Inače, navijači Ilića na utakmicu su došli organizirano, autobusima. Kruševu također treba odati priznanje, ova se momčad borila u svakoj fazi, jedva je praktički prošla skupinu, ali kako je turnir odmicao tako su Kruševljani igrali bolje. Ipak, u finalu su naišli na boljeg od sebe. Momčad Centra 2 osvojila je 3. mjesto pobijedivši Bijeli brijeg. Sastav Rudnika slavio je pobjedu u finalu juniorskog turnira. Rudnik je nakon penala svladao vršnjake s Bijelog brijega. U Rudniku mogu imati mnogo razloga za zadovoljstvo jer s mlađom generacijom igrača mogu računati i na nešto više idućih sezona u seniorskoj konkurenciji. Treće mjesto kod juniora osvojio je Centar 2 pobijedivši s 4:1 momčad Rodoča.

Nakon finala izvršena je prigodna dodjela nagrada za najbolje momčadi i pojedince. Pehar za 1. mjesto uručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić, dok je prijelazni pehar Ilićima uručio Željko Juranović, predstavnik glavnoga sponzora Evone. Uručeni su pehari i medalje za sve ostale osvajače i najbolje pojedince. Predstavnik Mostara sigurno će biti jedan od favorita za osvajanje Lige Hercegovine koja bi se krajem ovog mjeseca trebala odigrati u Grudama. Konkurencija kakvu su Ilići imali u Mostaru toliko je jaka da predstavnik grada na Neretvi, po nepisanom pravilu, ima jakog predstavnika u završnoj borbi za Večernjakov pehar. Prošlogodišnji pobjednik u Mostaru, Centar 2, poražen je tek u finalu Lige Hercegovine u Stocu. Jakog predstavnika uvijek ima i Široki Brijeg. Momčad Lijeve obale osvojila je prošlogodišnju Ligu Hercegovine. Spomenuti sastav možda će imati priliku i braniti naslov pobjednika. Lijeva obala opet se plasirala u finale turnira u Širokom Brijegu. Ostalo nam je veliko finale na Pecari 17. kolovoza u kojem se sastaju Lijeva obala i vrlo jaki Ljubotići.

Završen je i Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti, čiji je organizator Sportski savez općine Posušje. U velikom finalu, koje se odigralo uz rekordan posjet na igralištu Osnovne škole Ivana Mažuranića, Rakitno je uvjerljivo s 6:3 pobijedilo stare znalce, ekipu Durmišuše. Predstavnik Posušja također ima jako dobar sastav, sastav koji bi također trebao biti konkurentan u borbi za naslov prvaka Hercegovine. Odigrana je i završnica Malonogometnog turnira naselja Grada Stoca 2023. na kojem je pobjednički pehar pripao ekipi Stoca, drugo mjesto odnijela je ekipa Vidova Polja, dok je treće mjesto pripalo ekipi Rivina, a ekipi Borojevića Masline pripalo je četvrto mjesto. Predstavnik Stoca također će se dosta toga pitati na završnici. Nije davno počela ni liga u Ljubuškom, ovo natjecanje trenutačno je u grupnoj fazi.

Novi sudionici

Općinska natjecanja već su završena u Rami i Ravnom, novim sudionicima natjecanja. U ovim su općinama mjesni turniri poslužili, prije svega, kao prilika za okupljanje i druženje. Ipak, ostaje vidjeti koliko će konkurentni biti novi članovi. Prošle godine debitant na Ligi Hercegovine bio je Neum, koji je u Stolac poslao jako dobru momčad. U toj se općini turnir tek ima odigrati. Natjecanje u Tomislavgradu stiglo je do četvrtfinala. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije