UEFA NAGRAĐUJE

Poznato koliko je Dinamo ukupno zaradio ove sezone od Europe i pobjede protiv Astane

Dinamo
Marko Lukunic/PIXSELL
30.11.2023.
u 21:46

Dinamo je na račun pobjede protiv Astane zaradio pola milijuna eura, što je iznos kojim Uefa nagrađuje pobjedničke ekipe u ovom natjecanju, dok za remi daje 166 tisuća eura.

Nogometaši Dinama pobijedili su na gostovanju u Astani istoimenu kazastansku momčad s 2-0 (0-0) u utakmici 5. kola skupine C Konferencijske lige te tako ostali u igri za drugo mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu ovog natjecanja. Prvi pogodak postigao je Gabrijel Vidović u 48. minuti, svladavši domaćeg vratara Josipa Čondrića udarcem s 12-13 metara u donji desni kut.

U 73. minuti Astana je ostala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Dušan Jovančić, a Dinamo je u 79. minuti iskoristio brojčanu prednost. Nakon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za konačnih 2-0.

Dinamo je na račun pobjede protiv Astane zaradio pola milijuna eura, što je iznos kojim Uefa nagrađuje pobjedničke ekipe u ovom natjecanju, dok za remi daje 166 tisuća eura. 

Dinamo je samim plasmanom u skupinu Konferencijske lige zaradio oko 4.4 milijuna eura, pa je sada ukupno ove sezone od Europe dobio 5.4 milijuna eura. Do kraja grupne faze igra protiv Ballkanija, a ako završi na drugom mjestu koje vodi u šesnaestinu finala KL-a još može dobiti 630 tisuća eura, prvoplasirani više ne mogu biti. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije