U OBRANU SVJETSKOG SREBRA

Povijest se ponavlja za Hrvatsku? Evo kako bi im mogao izgledati put do novog finala

Igor Kralj/Pixsell
01.12.2022.
u 22:00

Japan je senzacionalno srušio Španjolsku i igrat će protiv Hrvatske u osmini finala Mundiala, utakmica je na rasporedu 5. prosinca u 16 sati

Hrvatska je izborila osminu finala svjetskog prvenstva u Kataru nakon remija s Belgijom (0:0), a u nokaut fazi je zaista sve moguće, što je pokazala i grupna faza katarskog Mundijala.

Dakle, Dalićevi izabranici će u osmini finala igrati protiv senzacije turnira Japana, koji je srušio Španjolsku 2:1. Tome se zaista nitko nije nadao, a najmanje Njemačka koja se kao i Belgija oprostila od natjecanja u vrlo ranoj fazi.

Podsjetimo, u skupini su Hrvati osvojili pet bodova uz jednu pobjedu i dva remija, Maroko je završio kao prvoplasrani.

Inače, s Japancima su igrali tri puta, jednom smo dobili, jednom remizirali te jednom izgubili. U slučaju da slave protiv Japana, u četvrtfinalu bi vjerojatno išli na moćni Brazil, jednog od favorita turnira kojeg predvodi atomski napad. Ipak, još nije poznato kakvo je stanje s najboljim igračem Neymarom. 

U slučaju da iznenade nogometni svijet i izbace Carioce, onda bi se u polufinalu mogli naći s Argentinom koja nam je već stara mušterija iz Rusije 2018. godine, odnosno s Nizozemcima koje s klupe vodi iskusni lisac Louis van Gaal. 

Kada ovako pogledate situaciju, uopće nije nemoguće da ponovimo uspjeh sa prošlog svjetskog prvenstva, uz malo sreće i naravno puno kvalitete i dobrih utakmica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije