Košarka

Posuške mlađe kadetkinje prvakinje Bosne i Hercegovine

07.06.2016.
u 09:36

Posušje je još jednom slavilo uspjeh svojih sportaša i sportašica. Na završnici Lige mladih u Sarajevu posuške su predkadetkinje bile najbolje i osvojile su zasluženo prvo mjesto. U prvom susretu bile su uvjerljivo bolje protiv ŽK Kengur (Zenica) ( 47:22). Zaigrale su punom snagom i košarkaškim znanjem te nadvladale dobre suparnice ŽKK Livno ( 47:33). Čak 18 koševa ubacila je Monika Kovač, a ukupno ih je bilo 25. Posušanke, treneri Robert Jurišić i Mario Karoglan, te članovi uprave i brojni navijači, slavili su u gradu, a potom krenuli u sportsku dvoranu s velikim veseljem jer za Posušje to je veliki podvig, piše Večernji list BiH.

Dok su treneri primali čestitke, zamolili smo košarkašice i kapetanicu Petru Bošnjak za kraći komentar za ‘Večernjak’.

- Igrale smo dobro protiv naših jakih protivnica. Nije bilo lako, ali smo uspjele i radujemo se prvom mjestu. Odlučila je treća četvrtina kada smo uspjele napraviti podvig jer je taj dio igre završio 15:0 u našu korist, potvrdile su vesele Posušanke. Sve su igrale jako dobro, posebice M. Kovač, M. Lončar i kapetanica P. Bošnjak. Posušanke Petra Bošnjak, Marta Lončar, Mia Milićević, Monika Kovač, Cvita Lončar, Ina Čamber, Marija Galić, Kata Jurišić, Martina Martić, Marina Sentić, Marija Rezo i Marija Jurišić imena su mlađih kadetkinja Ženskog košarkaškog kluba Posušje koje su za vikend s trenerima Jurišićem i Karoglanom ispisale povijest ženske košarke i postale državne prvakinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?