2. liga FBiH

Posušje ponovno drugo nakon pobjede u Uskoplju

Jabuka.tv
31.05.2017.
u 10:00

Očito su neki klubovi Druge lige Federacije BiH već “otišli na odmor”, iako će prvenstvo završiti sljedećeg vikenda. Kako drukčije objasniti laki poraz prvaka i budućeg člana Prve lige Federacije BiH Igmana, koji je “stradao” u gostima kod Kamešnice 0:2 (Čeko, Pavić). A ista ta Kamešnica tjedan ranije “potučena je do nogu” (0:8) na gostovanju kod momčadi Klisa. Još više čudi “poraz” Branitelja, koji nije ni doputovao na utakmicu u Jablanicu.

Poraz za zelenim stolom

Gubitak rezultatom 0:3 za zelenim stolom nije velika šteta, jer prava se šteta ogleda u neozbiljnosti momčadi iz Rodoča, koja je još lani na prvenstvu bila federalni prvoligaš. Tako je Turbina već završila sezonu, jer je u 30. kolu prvenstva slobodna. Sloga Uskoplje rijetko gubi na Košutama, ali ovaj je put pokleknula pred gostima iz Posušja (1:2 – Stipić dva pogotka za goste, Gvozden za Slogu). Po svemu sudeći ovaj će rezultat ustoličiti Posušje na drugom mjestu prvenstvene ljestvice. Brotnjo je doživjelo novi poraz na svojim Barama – 0:3 protiv Klisa (Šimunović, Kudra, Makan). Posljednji je Kupres kroz sezonu “služio” ostalim klubovima za popravak gol – razlike (primao je 3,92 golova po utakmici, davao malo više od 0,5 pogodaka). Ovaj je put Kupres u gostima kod Gruda (igralo se u Posušju zbog zauzetosti grudske Elić luke) “inkasirao sedmicu” 0:7 (Ivanković , Pandžić i M. Mikulić zabili su po dva pogotka, dok je jedan zabio i Gašpar).

Podjela bodova

Tomislav je kući svladao Ramu 2:1 (Serdarušić i Križanac za Tomislav, Ivić za Ramu). Sloga Ljubuški i Troglav 1918 na Babovcu podijelili bodove 1:1 (Bartulica – ag za Ljubušake, Duvnjak za Livnjake. POREDAK: Igman 68, Posušje 60, Branitelj 55, Tomislav 48, Klis 47, Turbina 45, Sloga (U) 40, Troglav 1918 i Kamešnica 53, Rama 30, Grude i Brotnjo 29, Cim 28, Sloga (Lj) 21, Kupres 9 bodova.

STRIJELCI: 23 gola – Glavina (Posušje), Klarić (Branitelj), 18 – Kudra i Šimunović (Klis), Bajrić (Igman), 16 – Ivić (Rama), Jusufbašić (Sloga U), 14 – M. Mikulić (Grude)...  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije