Liga Hercegovine

Posušaci lako “preko” Ljubušaka, Gruđani slavili nakon šesteraca

24.08.2017.
u 08:12

Za razliku od hladnoga i burovitog ponedjeljka, u utorak je za vrijema igranja dviju utakmica Lige Hercegovine bilo puno ugodnije i mirnije, gotovo idealno vrijeme.

Mirna utakmica

Mirna je i ne previše uzbudljiva bila i utakmica između sastava Cerno/Crnopod/Miletina (pobjednik Lige MZ Ljubuški) i momčadi Gradac (pobjednik Lige MZ Posušje). Gradac je poveo 2:0 pogocima Dalibora Begića i Dominika Begića, predstavnici Ljubuškoga 5 – 6 minuta prije kraja smanjili su na 1:2 (Josip Dugandžić) i doveli utakmicu u neizvjesnost. Bilo je tako do 39.minute kada je Dalibor Begić drugim svojim pogotkom stavio točku na “i” i uveo Gradac u polufinale. Gledalište je bilo priličito mirno, možda i zbog toga što Ljubušaci na tribinama nisu imali svojih pristaša, ili ih je bilo premalo. Druga je utakmica bila sasvim različita od prve. I Grude Centar i (po mnogima) glavni favorit za naslov pobjednika Lige Hercegovine, Rudnik, bučno su bodreni s tribina. Mostarci su poveli 1:0 pogotkom Olje Koprivice u jednoj ravnopravnoj i ne baš lijepoj utakmici. Za Gruđane je pred sami kraj izjednačio njihov najbolji igrač Ante Ćorluka nakon šestoga akumuliranog prekršaja. Pobjednik je odlučen lutrijskim izvođenjem šesteraca. Gruđani su imali više sreće i na kraju se radovali 5:3 pobjedi, te ulasku u polufinale. Tamo ih večeras čeka pobjednik sinoćne utakmice Dobrkovići (Široki Brijeg) – Dračevo Sjekose (Čapljina). Gradac će pak ukrstiti koplja s pobjednikom susreta Dobro Selo (Čitluk) – Donji Poplat (Stolac). Utakmice za 3.mjesto i finalni susret na programu su u petak. Završni turniri Lige Hercegovine, od početka njezina igranja u gledateljima nude neizvjesnost i rezultatske “tjesnace”. Bude ponekad i povišene količine adrenalina, na asfaltu ili na tribinama, ali rijetko što “iskoči” izvan tih okvira, kao na primjer na susretu Grude Centar – Rudnik.

Bez većih posljedica

Nakon što je ponajbolji igrač Rudnika Ivan Drežnjak morao ranije iz igre zbog crvenog kartona, jedan navijač Mostaraca reagirao je prežestoko i utrčao na asfalt tražiti neku svoju pravdu kod suca Frane Lasića. Sve je srećom završilo na tome, pa nije bilo ozbiljnijih posljedica. Zaštitari su reagirali brzo i učinkovito... Večeras (četvrtak) na programu su obje polufinalne utakmice, nadajmo se po lijepom vremenu i uz pune tribine. Njih nakon prvoga susreta očekuje poslastica: revijalna utakmica veterana Zrinjskoga i Širokog Brijega.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije