ŠVEDSKI REPREZENTATIVAC

Poslao sam Duvnjaku SMS, ali nije mi odgovorio

16.01.2018.
u 17:15

S momčadi koju imaju i podrškom s tribina, Hrvatsku možemo proglasiti favoritom - ističe Ekberg

Posljednji suparnici Hrvatske u Spaladiumu (utorak, 20.30 sati) na prošlom su Svjetskom prvenstvu bili hit, malo je nedostajalo da izvedu najveću senzaciju u četvrtfinalu protiv domaćina, no španjolski suci Lopez i Ramirez donijeli su „lojtricu“ Francuzima da pred 28.000 gledatelja u Lilleu ne krahiraju. Švedski sastav već je tada bio pomlađen, izbornik Kristjan Andersson posložio je novu repku, a velik dio igrača bit će tu i večeras.

Digli smo vjeru u sebe

Među njima i krilo THW Kiela Niclas Ekberg, suigrač našeg Domagoja Duvnjaka.

Koje je pravo lice Švedske, ono protiv Islanda kad ste u jednom trenutku bili i na -9 ili ovo protiv Srbije koju ste pobijedili, pitamo Ekberga.
 

– Mislim da je ono iz prvih 30 minuta utakmice protiv Srbije. Igrali smo s jako puno emocije, dok protiv Islanda to nismo imali. Možda smo bili na startu i previše nervozni, počeli smo igrati tek zadnjih 20 minuta – kaže ovaj švedski reprezentativac.

Protiv Srbije je također bilo oscilacija, no sjajan je bio vratar Apelgreen sa 16 obrana...

– Srbija je počela igrati drukčiju obranu, a mi smo počeli raditi neke pogreške, došli su do nekih lakih golova, ali zadovoljan sam pobjedom i našom igrom. Istina, kad imaš tako raspoloženog vratara, onda znaš da možeš napraviti i neke pogreške u obrani jer nam čuva leđa, skida lopte. Odličan osjećaj.

Koliko ovo diže samopouzdanje za Hrvatsku?

– Dosta, naravno. Mislim da se dižemo i kao tim i individualno. Prije svega, čeka nas sjajna atmosfera na utakmici, trebamo uživati u trenutku, prepustiti se emocijama i igrati dobro.

Jeste li gledali Hrvatsku?

– Igraju jako dobro, strateški vrlo mudro, zaslužili su te uvjerljive pobjede. Mislim da imaju sjajan tim, klasne igrače odasvud. Morat ćemo biti dobro pripremljeni i dati najbolje – kaže Niklas Ekberg.

Tko vam je najveća prijetnja sad kad nema Duvnjaka?

– Tako ih je puno. Svaki igra u velikoj ligi ili nekoj velikoj momčadi, i zato ćemo morati izvući još više iz nas samih, držati se kao jedno, treba nam, u svakom slučaju, vrlo jaka obrana.

Je li Hrvatska favorit?

– Apsolutno. S momčadi koju imaju i podrškom s tribina, Hrvatsku možemo proglasiti favoritom.

Vaš klupski suigrač Duvnjak ozlijedio je list noge, izvan stroja je, što je jako emotivno potreslo reprezentaciju..

. Drugi će uzeti odgovornost

– Zaista sam tužan zbog njega. Domagoj je igrač svjetske klase i kapetan momčadi. To je gubitak za Hrvatsku, ali ima tu još sjajnih igrača i mimo njega. Mi znamo da inače Duvnjak preuzima mnogo odgovornosti, a sad će to uraditi neki drugi igrači.

Jeste li se čuli s Duvnjakom ovih dana nakon ozljede?

– Ne. Poslao sam mu poruku da mi je baš žao što je opet ozlijeđen. Shvaćam da neće odgovoriti jer bih i ja bio bijesan kao da ne kažem nešto drugo... Teško je to, dugo ga nije bilo, vratio se da bi igrao na ovom Europskom prvenstvu pred svojim navijačima i onda se ozlijediš u prvoj utakmici. Katastrofa! Razgovarali smo i u klubu prije nego što smo se rastali, baš se veselio Europskom prvenstvu. Napravio je sjajan posao u oporavku od operacije, bio je zaista u dobroj formi kad se vratio, vrhunski pripremljen. Ali takve stvari jednostavno ne možeš predvidjeti... – zaključio je Ekberg.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije