Kup BiH

Poraz Ješića stajao otkaza

18.03.2016.
u 07:00

Nakon uzvratnih susreta nogometnog Kupa BiH, u polufinale su se plasirali Sloboda, Široki Brijeg, Radnik i Željezničar. Sloboda je imala najtežeg protivnika, a najlakše je prošla dalje. Nakon 2:1 kući, Tuzlaci su “preorali” Koševo i prosto ponizili Sarajevo (3:0).

Smijenjen Ješić

Moglo je biti i više, a posljedice za Sarajevo su mnogostruke. Igrači, uprava i trener Miodrag Ješić ispraćeni su s travnjaka pogrdama, psovkama i kišom baklji, kamenica i svega što se ljutim navijačima našlo pri ruci. A igrači Slobode po povratku u Tuzlu dočekani su od nekoliko tisuća svojih pristaša kao kraljevi. Dva dana nakon “blamaže” trener Sarajeva Ješić smijenjen je, a na klupu (opet) sjeo Almir Hurtić, privremeni “vatrogasac” dok klupska vrhuška ne nađe trenera “više klase”... Radnik je nakon 2:0 pobjede u Lukavcu, protiv Radničkog u Bijeljini izveo “lijevi sastav”, što je valjda razlog da je završilo s pomirljivih 1:1. Željezničar je u uzvrat protiv Borca ušao opušten, s 2:0 prednosti iz prve utakmice.

Kombinirani sastav

Do 93. minute bilo je 1:1, onda je pojačanje Željezničara iz Olimpije Đermanović zabio za 2:1 pobjedu Sarajlija, kojom su uljepšali proljetnu statistiku od tri pobjede u prvenstvu (Široki 2:0, Velež 1:0, Mladost 2:1), te spomenute dvije u Kupu BiH protiv Borca. Široki je u Doboju protiv Mladosti nastupio s kombiniranim sastavom, bez Solde, Ćorića, Brekala, Barišića, Sesara, Pehara, Barabana, Wagnera, Crnova, Buhača...

- Dugo smo bili bolji na toj utakmici i imali prigode, ali su Krstanović (dvaput), te Ajayi i Ćorluka promašivali. Čak smo uveli u igru Crnova i Wagnera. Nekoliko minuta prije kraja lopta je s dva metra pogodila u ruku Bralića za jedanaesterac... Domaći su poveli 1:0, pa ne mogu reći da nije bilo neugodno. Srećom, preživjeli smo. To je kod nas običaj, ne možemo bez “dramatike”, pa mi trebaju i psihijatar i kardiolog, slikovito je i dozom humora opisao događanja u Doboju trener Širokobriježana Slaven Musa:

- Čekamo izvlačenje. Koga bih volio? Pa, Sloboda i Željezničar su u izvrsnoj formi, znači želimo Radnik. Nego, koga god izvučemo, cilj se zna. Dakle, najprije ući u finale, nakon toga osvojiti Kup. Jednostavno, ali ima tu posla, rekao nam je Musa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije