Košarka

Poluzavršnicu Kupa BiH otvaraju Zrinjski i Spars

15.02.2019.
u 08:41

U Laktašima će se ovog vikenda igrati završnica Kupa Bosne i Hercegovine za košarkaše. Završnicu su izborili pobjednici regionalnih saveza Zrinjski, Spars i Kakanj te branitelj naslova Igokea. Od sudionika završnog turnira jedino se Igokea u proteklih dvadeset godina, od kada se igraju natjecanja Kupa, kitila naslovom.

Dominacija Igokee

Momčad iz Laktaša šest puta bila je pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine, a četiri posljednja naslova sastav iz Laktaša osvojio je u nizu. Dominacija Igokee je u posljednjih nekoliko godina ne samo u natjecanjima Kupa nego i u prvenstvenim. Prošle sezone njihovu dominaciju u prvenstvu Bosne i Hercegovine prekinuo je Zrinjski. Mogu li se Mostarci nadati novom uspjehu? Njihov trener Hrvoje Vlašić napomenuo je kako njegova momčad odlazi u Laktaše bez imperativa, ali ne i bez ambicija. U prvom polufinalnom susretu u subotu njegovi igrači snage će s početkom u 17 sati odmjeriti protiv Sparsa s Grbavice protiv kojih su ove sezone igrali četiri puta i doživjeli tri poraza, jedan u 2. ABA ligi i dva u prvenstvu BiH. Nakon toga u 19 sati sastat će se Igokea i Mladost. - Ovo nam je peta utakmica sa Sparsima, nema previše nepoznanica, dobro se poznajemo. Oni u posljednje vrijeme igraju dobro. Na utakmici protiv Slobode vidjelo se veliko samopouzdanje i pobjednički mentalitet koji imaju. Izgubljene situacije pretvaraju u pobjede, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Mi ovdje nemamo imperativ rezultata. Idemo opušteno bez pritiska i pokušat ćemo iskoristiti slabosti protivnika. Imaju širok roster, po meni, njihov ključni igrač je Albijanić koji je neke utakmice riješio sam. U posljednjoj utakmici imali smo veliku prednost, ali nismo izdržali te smo tu utakmicu izgubili na fiziku. S njima je teško igrati otvorenog garda - rekao je trener Vlašić.

Usporiti igru Sarajlija

Pouzdani branič Mostaraca Marko Šutalo uvjeren je kako njegova momčad ima izgleda ako uspiju usporiti igru Sarajlija.

- Sparsi su odlični ove sezone, kandidati su za plasman u 1. ABA ligu. Imaju širok roster u kojem nikada ne znate kada će netko iskočiti i napraviti razliku. Mi znamo njihove prednosti i mane, odigrali smo dovoljno utakmica ove sezone. Ako ih usporimo, svedemo na neku igru pet na pet, imamo šansu pobijediti - zaključio je Marko Šutalo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije