REKORDER BENTEKE

Pogledajte najbrži pogodak ikad u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

REKORDER BENTEKE
11.10.2016.
u 08:32

Belgijski napadač Christian Benteke prepravio je u ponedjeljak knjige nogometnih rekorda u utakmici protiv Gibraltara, igranoj na portugalskom stadionu Algarve, prenosi Goal.com

U kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Rusiji gosti iz Belgije su poveli več u sedmoj sekundi! Gibraltar je krenuo s centra, ali Benteke je presjekao dodavanje, sjurio se prema golu, ušao u kazneni prostor i mirno matirao domaćeg vratara.

Gualtieri je bio sekundu sporiji

Radi se o najbržem pogotku postignutom u povijesti svjetskih prvenstava, bilo da se radi o kvalifikacijama ili o završnom turniru. Dosadašnji je rekord držao Davide Gualtieri koji je 1993. u dresu San Marina zabio Engleskoj u osmoj sekundi.  Razlika je bila u tome što je San Marino, za razliku od Belgije, kretao s centra.

 

Inače, Bentekeu je gol protiv Gibraltara bio prvi u dresu reprezentacije poslije ožujka 2015. godine, odnosno nakon točno 562 dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije