LMZ Čapljina

Počitelj/Hotanj, Gabela i Domanovići “zatvorili” treći krug natjecanja u Čapljini

10.08.2018.
u 07:30

Nakon trinaeste natjecateljske večeri Lige mjesnih zajednica Čapljine, kompletirane su liste polufinalista u kadetskoj te četvrtfinalista u seniorskoj konkurenciji. Kod kadeta u poluzavršnici će igrati - Čeljevo, Svitava, Višići i Počitelj/Hotanj, a u seniorskoj konkurenciji u četvrtfinale su se probili - Čapljina 1, Opličići, Čapljina 2, Šuškovo, Dračevo/Sjekose, Bobanovo, Gabela i Domanovići. Ovakav rasplet jamči dobre utakmice u nastavku.

Uvjerljiva pobjeda

Zadnje večeri četvrtfinala kadeta prolaz u poluzavršnicu izborio je Počitelj/Hotanj uvjerljivom pobjedom protiv Gnjilišta 5:0. Strijelci Luka Sušac i Ivan Kustura po dva, a Maja Jelčić jedan pogodak.

Obje seniorske utakmice bile su do kraja neizvjesne. U prvoj je iskusnija momčad Gabele pogotkom u samoj završnici uspjela izbaciti poletne Grabovine 2:1. Povele su Grabovine pogotkom Gordana Pavlovića, početkom drugog dijela utakmice, a Gabeljani su pogocima Marka Ćorića i Tihomira Jelavića preokrenuli. Hendikep za Grabovine, koje su tijekom uvodnoga dijela Lige prikazale najljepši nogomet, bila je ozljeda glavnog igrača Josipa Perića početkom utakmice, a zatim su pri vodstvu od 1:0 propustili dvije “mrtve” prilike. Na koncu presudilo je iskustvo Gabeljana za koje je, uz Tihomira Jelavića, zaigrao i Ilija Raič, još jedan bivši igrač GOŠK-a.

Odlučili udarci s bijele točke

Zadnju utakmicu osmine finala Domanovići - Zvirovići/Prćavci 8:7 odlučili su šesterci. Poveli su Zvirovići/Prćavci pogotkom Josipa Brajkovića, do kraja prvog dijela izjednačio je Haso Torlo. U nastavku nakon što su Domanovići propustili veliku priliku, krasnim pogotkom Leo Nikše dovodi Zvirovčane i Prćavčane ponovno u vodstvo. Izjednačio je Mirza Delić, a u zadnje dvije minute Zvirovići/Prćavci ne koriste dvije velike prilike, promašaj i vratnica, a kazna stiže sa šest metara. Treba reći kako se kod izvođenja sedmog šesterca u nizu teže ozlijedio vratar Zvirovića/Prćavaca Pero Juko, po kojeg je došlo vozilo hitne pomoći, dok je njegov suigrač Nikola Brajković u međuvremenu pogodio gredu, što je Domanovićima donijelo prolaz u četvrtfinale.

Rezultati trinaeste večeri Lige mjesnih zajednica Čapljine: kadeti, četvrtfinale: Počitelj/Hotanj – Gnjilišta 5:0; seniori osmina finala, Grabovine - Gabela 1:2; Domanovići - Zvirovići/Prćavci 8:7 u regularnom dijelu utakmica je završena neodlučeno 2:2. Utakmice su vodili čapljinski suci Proleta i Čepo. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije