košarka

Počinje liga, vraćaju 
se Brotnjo i Vitez

košarka
03.10.2018.
u 09:15

I dok Košarkaški savez Bosne i Hercegovine ne poduzima još ništa u pripremama za početak nove sezone, Košarkaški savez Herceg Bosne i Košarkaška akademija Herceg Bosne organizirali su seminar za košarkaške trenere u Širokom Brijegu.

Seminar praktične naravi

Seminar je bio praktične naravi i odnosio se u prvom redu na iskustva u pripremi mlađih košarkaških naraštaja za igru. Seminar je okupio pedesetak trenera iz svih klubova koje okuplja KS Herceg Bosne, a predavači su bili poznati košarkaški stručnjaci, voditelj Akademije KS Herceg Bosne Romeo Bilinovac te hrvatski treneri na radu u BiH, trener Širokog Danijel Jusup i trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

- Jako smo zadovoljni radom u Širokom Brijegu, odzivom trenera i predavanjima. Ispunili smo svoju edukacijsku zadaću, nastojimo u skladu sa svojim mogućnostima svim svojim trenerima osigurati praćenje najnovijih trendova u košarkaškoj igri, kazao je Romeo Bilinovac.

Usporedno s trenerskim, održan je i sudački seminar u Čitluku i Širokom Brijegu. Seminar je okupio 48 sudaca iz KS Herceg Bosne, a među njima je sve više mladih sudaca. Predavači su bili iskusni međunarodni suci Petar Obradović iz Čapljine i Ademir Zurapović iz Tuzle.

Uhodana praksa

- To je naša već uhodana praksa. Prije svake sezone suci prolaze seminare i obvezna testiranja koja je propisala FIBA. Sve naše aktivnosti usklađene su s aktima KS Herceg Bosne i aktima KS BiH, a time i s aktima FIBA-e, istaknuo je povjerenik natjecanja Prve lige Herceg Bosne Božo Bošnjak. U nastupajućoj herecegbosanskoj sezoni nastupit će svi klubovi koji su nastupali i prošle sezone, a među njima će biti hercegbosanski prvak Grude koje su odustale od natjecanja u najjačoj ligi Bosne i Hercegovine. Osim njih, Prvu ligu Herceg Bosne igrat će i povratnici Vitez i Brotnjo iz Čitluka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije