Vitez

Pobjedom si mogu olakšati Ligu za ostanak

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
18.03.2017.
u 08:45

U posljednjoj utakmici prije razdvajanja lige na dvije skupine - Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, Vitez na svom terenu čeka Krupu, najveće pozitivno iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva.

Ugodno iznenađenje

Naime, Krupa je s 31 osvojenim bodom izborila nastavak natjecanja u skupini Lige za prvaka te je ujedno i najugodnije iznenađenje prvog dijela prvenstva. Vitežani se s 22 boda nalaze na 9. mjestu, u drugoj skupini klubova koji će se boriti za ostanak u Premijer ligi i u dobroj su poziciji na kraju prvenstva bez većih problema osigurati ostanak. Kako do pobjede protiv dobre Krupe s napadom koji je, uz Čelikov, najneučinkovitiji sa samo 12 golova u dosadašnjem dijelu prvenstva? S druge strane, napad Krupe je mnogo učinkovitiji s 27 postignutih golova, no ima nešto “propusniju” obranu, primila je 22, a Vitez 19 golova. - Nama je utakmica s Krupom važna jer s tri osvojena boda napravili bismo veliki posao. Naime, u skupini s još pet klubova, koji će se boriti za ostanak u Premijer ligi i igrati međusobno dvokružno, ušli bismo s dobrom pozicijom. Iako ni ovaj put nećemo biti kompletni, nedostajat će nam i dalje Barišić i Jevtić, Kokot je još uvijek ozlijeđen, nožni zglob je u pitanju i mogu reći kako je njegov nastup upitan i za dva-tri kola nakon reprezentativne stanke. Sve ćemo napraviti kako bismo pobijedili Krupu. Riječ je o klub koji zaslužuje i naše čestitke za sve ono što je napravio u dosadašnjem dijelu natjecanja. Na sreću, Livančić i Rašić nakon ozljeda ovaj tjedan u punom su trenažnom procesu i konkuriraju za nastup protiv Krupe, kazao je trener Viteza Slaven Musa. Na pitanje o “jalovosti” napada Viteza, trener Musa je kazao: - To nam je rak-rana cijelu sezonu i od te činjenice ne možemo pobjeći, a što je dobro u cijeloj toj situaciji, svjetlo na kraju našeg golgeterskog tunela je činjenica da stvaramo izglede. Pa, samo protiv Sarajeva na Koševu, na utakmici koju smo izgubili (1:0), stvorili smo 4-5 stopostotnih prigoda. Nadam se kako će se sreća okrenuti i na našu stranu.

Nigerijac ljubimac navijača

Jedan od stupova pouzdane obrane Viteza svakako je mladi Nigerijac, igrač Rijeke na posudbi u Vitezu, David Samuel Nwolokor, inače ljubimac domaćih navijača.

- Zadovoljan sam svojim obranama. Imam dobre suigrače, dobroga trenera kojemu maksimalno vjerujem, a s obzirom na to da standardno branim, znači da i on vjeruje u mene. To je dobro za moju psihičku stabilnost. A s konkurentom Ivanom Tirićem sam prijatelj, bodrimo jedan drugoga i želim mu sve najbolje u karijeri i inače u životu, kazao je simpatični Nigerijac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije