Široki Brijeg

Pobjedom ostati u utrci za naslov prvaka BiH

24.02.2018.
u 09:00

Značajna pobjeda Širokog Brijega protiv Sarajeva u prvoj ovogodišnjoj utakmici na Pecari zaboravljena je. Slijedi gostovanje u Vitezu. Igrači i stručni stožer svjesni su da će gostovanje u Vitezu biti teško i neizvjesno. Ne samo zbog protivnika, koji u možebitnoj pobjedi protiv Širokog Brijega traži slamku spasa u borbi za ostanak, nego još više zbog teških vremenskih uvjeta za igru - kiše, snijega, blata i hladnoće, koji ih sigurno čekaju... Vitez je prošlo kolo bio blizu boda u Zenici, ali jedini udarac u okvir vrata Vitežana (Šišić iz slobodnjaka) odlučio je utakmicu. Današnji susret Viteza i Širokog bit će prvi međusobni u 2018. godini. U prošloj godini klubovi su igrali četiri službene utakmice. Široki je slavio dva puta, Vitez jednom, a jedna je utakmica završila neodlučeno. Bilo je to 9. travnja u prvenstvu u Vitezu (1:1, Kokot za Vitez, Čabraja za Široki). Opet u prvenstvu, na Pecari 12. svibnja, Vitez je slavio 1:0 (H. Barišić, 11 m).

Dva uzastopna gostovanja

U 9. kolu aktualnog prvenstva, također na Pecari, Široki je tijesno pobijedio 1:0, pogotkom J. Ćorića s 11 metara. Četvrti prošlogodišnji susret bio je u osmini finala Kupa BiH, također na Pecari. Široki je pobijedio s visokih 3:0 (J. Barišić, Wagner 11 m i Matić).

- Čekaju nas dva uzastopna zahtjevna gostovanja, danas u Vitezu te u srijedu u Bijeljini. I na jednoj i na drugoj utakmici za nadati je se blatu, hladnoći, snijegu i ledu... Moramo rasporediti snage i izvući maksimum. Danas u Vitezu ne računamo na dulje ozlijeđenog Bernarda Matića. Luka Begonja izostao je protiv Sarajeva zbog bolesti uha. Počeo je trenirati, ali nećemo ga voditi u Vitez. U momčad se vraća Ivan Peko, a to znači da ili Dino Ćorić ili Ćorluka neće biti u početnom sastavu. Jedna od opcija je da svaki odradi poluvrijeme. Ostalo se valja zna, kaže trener Goran Sablić, koji će se vjerojatno odlučiti za ovaj sastav: Bilobrk, D. Ćorić (Ćorluka), Bralić, Barišić, Marković, J. Ćorić, Zlomislić, Lončar, Peko, Baraban, Menalo.

Kombinacije

Znajući Sablićevu sklonost “rasporeda snaga”, neće biti neobično da netko od spomenutih igrača ostane na klupi, a da od početka zaigraju Kvesić, Kožul, Ivanković, Marić, Wagner ili Jurić...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije