FK Sarajevo

Pobjednik derbija bit će bliže Europi

21.04.2016.
u 07:00

Nogometaši Sarajeva pripremaju se za nedjeljni derbi sa Željezničarom, u koji će ući s 3. mjesta i 2 boda više u odnosu na gradskog rivala. Borba za plasman na europsku scenu je žestoka i svaki osvojeni bod može biti presudan, a bordo sastav je uoči 107. prvenstvenog susreta s plavima u seriji od četiri uzastopne pobjede.

Motiv više

U momčad se vraćaju kapetan Haris Duljević i stoper Tomislav Barbarić, koji su odradili suspenzije protiv Viteza. Nakon nekoliko susreta stanke zbog ozljede, lijevi bočni Almir Bekić odigrao je kvalitetno u gostujućoj pobjedi nad Vitezom i asistirao za vodeći gol Leona Benke.

- Najbitnije je da sam se vratio na teren. Zadovoljan sam kako sam odigrao utakmicu protiv Viteza, izjavio je Bekić.

U jesenskom dijelu prvenstva Sarajevo je izgubilo od Željezničara s 0:1, iako je slovilo za favorita.

- Željo je bio u prvom dijelu sezone u krizi, ali nas je pobijedio na Grbavici. Očekujem tešku utakmicu u kojoj pozicija na tabeli ne igra nikakvu ulogu. Sada smo mi u nešto boljoj formi. Pružit ćemo sve od sebe kako bismo nastavili pobjedonosni niz.

Smatra da je moguće da Željezničar bude više istrošen jer je jučer odigrao uzvrat polufinala Kupa BiH, ali i da se za derbi uvijek nađe dodatni motiv.

- Ovo su posebne utakmice koje prate tisuće gledatelja. Utakmica bi mogla biti presudna. Pobjedom bi se odvojili od konkurenata i jednom nogom zakoračili u Europu. Željo ima puno dobrih igrača koji su došli u prošlom prijelaznom roku. Glavni igrači su Bekrić i Stevanović, naglasio je Bekić.

Torta za Berberovića

Uime igrača momčadi s Koševa Duljević je uručio iskusnom prvotimcu Džemalu Berberoviću tortu, čestitavši mu jubilarni, 200. nastup za Sarajevo u susretu s Vitezom. Bordo i plavi tim ukupno su odigrali 126 utakmica. Obje ekipe imaju po 39 pobjeda, a 48 mečeva završeno je remijem, uz gol-razliku 154:156 za Želju. Na koševskom stadionu odigrana su 62 meča, u kojima je Sarajevo ostvarilo 24 pobjede, isto toliko remija, a Željo slavio 14 puta. Gol-razlika je 89:64.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije