Čapljina

Pobjednici turnira za mlade Josip Bakalar i Leonarda Šaravanja

20.12.2015.
u 07:00

Na turniru je nastupilo 18 učenika i 3 učenice. Ovoliki broj sudionika znači kako je odziv bio u najmanju ruku solidan na ovom turniru

Josip Bakalar u konkurenciji učenika, a Leonarda Šaravanja u konkurenciji učenica pobjednici su Prvog međunarodnog šahovskog turnira za učenike osnovnih škola u Čapljini.

Solidan odaziv

Na turniru je nastupilo 18 učenika i 3 učenice. Riječ je o sportu koji među mladima sigurno nije zastupljen kao neki drugi, pa ovoliki broj sudionika znači kako je odziv bio u najmanju ruku solidan na ovom turniru.

Iz Osnovne škole Vladimira Pavlovića u Čapljini nastupilo je 10 učenika, Osnovne škole Čapljina jedan, a iz osnovnih škola Stjepan Radić u Metkoviću i Vladimir Nazor u Pločama po pet učenika. Igralo se sedam kola, a u konkurenciji učenika iza Josipa Bakalara, plasirali su se Marin Kljusnić na drugo i Ante Jurišić na treće mjesto, obojica iz Metkovića, dok su četvrto i peto mjesto zauzeli učenici Filip Jurković i Dražen Vujica iz OŠ Vladimira Pavlovića.

U konkurenciji učenica prva je, dakle, bila Leonarda Šaravanja, druga Lucija Dodig, obje iz OŠ Vladimira Pavlovića, a treća Emina Novaković iz OŠ Čapljina.

Organizator turnira bio je Šahovski klub Čapljina.

- Vrlo sam zadovoljan viđenim. Odziv je bio puno veći od očekivanog, ali su mogućnosti bile ograničene, pa se dio učenika, ovoga puta, morao zadovoljiti ulogom promatrača, što nam je uputa u kojem smjeru treba djelovati idućih godina, ističe Vladislav Prskalo, predsjednik Šahovskog kluba Čapljina, te obrazlaže rečeno:

- Kvaliteta šaha koju su demonstrirali učenici na turniru bila je također na zavidnoj razini, dodao je Prskalo.

Redoviti turniri

Inače, Šahovski klub Čapljina dva puta godišnje organizira prigodne šahovske turnire za seniore. Jedan se organizira u mjesecu prosincu, poput ovoga za mlade igrače, koji je organiziran prvi put. Drugi turnir Lipanjske zore se igra sredinom godine, također je i na njemu prisutna jaka konkurencija. Ipak, u budućnosti se očekuje veći interes mladih za igru na 64 crno - bijela šahovska polja.

- Metković i Ploče imaju šahovske škole s dužom tradicijom, istim smjerom krenuo je i naš klub. Ono što me posebno ugodno iznenadilo upravo je interes mladih za šah. Uistinu je veliki i to je ono što nas potiče da nastavimo započeto, kaže predsjednik Prskalo, svakako najzaslužniji za obnovu šahovskog kluba, odnosno šaha u čapljinskoj općini.

Ostaje za vidjeti koliko će ova akcija imati odijeka među mladima. Pokazalo se kako šah ima perspektivu u čapljinskom i širem kraju. Ostaje za vidjeti kako će se dalje raditi s mladima.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije