Priče i smijeh o zgodama i nezgodama tijekom pustolovne utrke redali su se u vreloj srpanjskoj noći u ljetnoj bašči motela Park u Parku prirode Hutovo blato

Pobjednici Perić i Topčić, metkovske "gusare" zaustavio lanac od bicikla

04.07.2022.
u 16:06

Ilija Perić i Jasmin Topčić iz Struga, kraj Čapljine, pobjednici su 17. pustolovne utrke, koju organizira Turistička organizacija Čapljinka. Plaketu i novčanu nagradu od 600 maraka pobjedničkom dvojcu uručio je dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine. Drugo mjesto zauzeli su prošlogodišnji pobjednici Matej Prnjić i Dragan Volarević iz Metkovića kojima je uz plaketu pripala i novčana nagrada od 400 maraka, dok su plaketu za treće mjesto i nagradu od 200 maraka osvojili Stružani - Tamara Dadić i Nikola Bartolović. Nagrade za drugo i treće mjesto uručio je Ivan Raguž, predsjednik Turističke organizacije Čapljinka, piše Večernji list BiH. 

Značaj utrke

Ovogodišnja utrka imala je svoja iznenađenja i zanimljivosti. Iznenađenjem se može smatrati svakako pobjeda Ilije Perića i Jasmina Topčića jer su kao prvi favoriti slovili Metkovci Prnjić i Volarević, s obzirom na to da obojica vježbaju za čuveni Maraton lađa u kolovozu. Za Maraton lađa vježba i Nikola Bartolović, čapljinski rukometaš, rekorder po broju pobjeda, koji je ovoga puta nastupio sa sestrom Tamarom Dadić.

Na opće iznenađenje prvi su se nakon spusta kanuima pojavili na kupalištu Jaz, međutim, gospođi Tamari, inače šalterskoj službenici, ispostavilo se da trkačka dionica nije bila jača strana, pa ih je konkurencija na tih 1,1 kilometar pretekla. Unatoč tomu Tamara zaslužuje sve čestitke jer je prva dama koja je dohvatila neku od nagrada. Inače, na ovogodišnjem maratonu nastupile su tri mješovite kombinacije. Druge dvije posade završile su u donjem dijelu poretka, međutim, dame nisu bile razočarane.

- Prezadovoljna sam, lakše i brže sam prešla stazu nego prošle godine. S obzirom na to da se moj partner Josip i ja nismo posebice pripremali za ovu utrku, moramo biti više nego zadovoljni - kazala je Kristina Kustura, a slično se nakon utrke osjećala i Elena Cvetanovska, kojoj je također bila druga pustolovna utrka. - Znali smo da prvi ne možemo biti, s obzirom na to da su neke posade trenirale, pa smo prijatelj Rešad i ja dogovorili da ne forsiramo, nego da se ponašamo u skladu s tjelesnim mogućnostima. Tako je i bilo - konstatira Elena.

Krivac za prvi nastup Tamare Dadić na pustolovnoj utrci bio je njezin brat Nikola.

- Nazvao me prije nekoliko dana i pitao hoću li s njim voziti utrku. Pristala sam misleći da se šali, ali kada sam saznala da nas je prijavio, nije bilo druge. Nikakvu nagradu nisam očekivala, nego samo da stignem do cilja - naglašava Tamara, dok Nikola, inače osmostruki pobjednik utrke, dodaje:

- Vjerovao sam u sestru iako sam bio iznenađen kada smo na veslanju stigli prvi, ha, ha, ha…

Uglavnom, priče i smijeh o zgodama i nezgodama tijekom utrke redali su se u vreloj srpanjskoj noći u ljetnoj bašči motela "Park" u Parku prirode Hutovo blato. Među onima koje je pratio peh bio je Matej Prnjić, član drugoplasiranog dvojca. Premda je njegov partner Dragan Volarević na cilj stigao prvi, za devet sekundi pretekavši prvog člana prvoplasirane posade, Mateja je zaustavio lanac od bicikla. - Ne znam što je bilo, ali odjednom osjetim da "pedalam" uprazno. Dok sam namještao lanac, konkurencija je umakla - kaže Matej, koji na koncu nije bio nezadovoljan plasmanom - dobro je bez ozljeda stići jer 17,3 kilometra triatlona ni za najspremnije nije mala stvar.

S ovom konstatacijom nije se teško složiti jer tu ima posla i za one koji ih prate - od pripadnika Policijske postaje Čapljina i HGSS, do članova Profesionalne vatrogasne postrojbe Čapljina koja je za svaki slučaj na kritičnim mjestima osigurala i ronioce.

- Ono što je najvažnije, nije bilo ozlijeđenih - kazao je prilikom dodjele plaketa i nagrada Ivan Raguž, predsjednik Turističke organizacije Čapljinka.

Govoreći za medije o ciljevima manifestacije dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine naglasio je:

- Čapljina zaista ima što pokazati. U to su se mogli uvjeriti svi koji su pratili današnju manifestaciju.

Inače, organizator manifestacije je Turistička organizacija Čapljinka, a glavni pokrovitelj dr. Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine. 

 

Rezultati

Konačni poredak i rezultati: 1. Ilija Perić (1:07:46)/Jasmin Topčić (1:08:43), 2. Matej Prnjić (1:11:15)/Dragan Volarević (1:07:37), 3. Tamara Dadić/Nikola Bartolović (1:12:07), 4. Baldo Teo Krešić (1:13:45)/Grgo Martić (1:14:05), 5. Dario Jovanović/Ivan Tica (1:16:10), 6. Marko Zadro (1:23:18)/Rešad Tvrtković (1:24:50), 7. Đuro Raguž (1:26:30)/Marin Menalo (1:27:29), 8. Kristina Kustura/Josip Vazgeč (1:30:00), 9. Elena Cvetanovska/Aldin Džambegović (1:36:07).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije