Premijer liga BiH

Plemići stigli do pobjede u Zenici, svladali Čelik s 3:1

09.12.2017.
u 15:27

Zrinjski je u 18. kolu Premijer lige BiH svladao u Zenici ekipu Čelika s 3:1. Iako je teren bio težak za igru i potpuno prekriven snijegom, to nije smetalo ovim ekipama da u prvih 45 minuta pruže zaista odličnu igru. 

Zrinjski je krenuo napadački. Željeli su doći do ranog gola, ali su doživjeli pravi šok u sedmoj minuti. Ajdin Mahmutović je ukrao loptu Katanecu i matirao je Pirića za iznenađujuću prednost domaćeg tima od 1:0, piše sportsport.ba. 

Najbolji igrač Čelika je u 15. minuti morao napustiti utakmicu zbog ozljede i igra domaćih se njegovim izlaskom potpuno raspala.

Nakon primljenog gola Plemići su žestoko krenuli prema golu Čelika. Redale su se prilike pred golom Karajbića, a u 23. minuti gosti iz Mostara dolaze do izjednačenja. U gužvi u kaznenom prostoru se najbolje snalazi bivši igrač Zeničana Mesud Pezer za izjednačenje rezultata na 1:1.

Rezultatom 1:2 u korist mostarskog tima otišlo se na odmor, da bi gosti i u nastavku krenuli zaista žestoko prema golu Čelika.

To im se isplatilo već u 54. minuti kada su postigli i treći gol. Handžić je prošao po lijevoj strani, nesebično je zaposlio Nemanju Bilbiju koji lagano pogađa za vodstvo gostiju od 1:3.

Nakon trećeg gola Plemića igra se malo umirila. Istina, prilika je bilo još, osobito pred golom domaćeg tima, ali promjene rezultata do kraja nije bilo.

Zrinjski je barem na 24 sata preuzeo vrh ljestvice i polusezonu završavaju sa 40 bodova, dok je Čelik u teškoj situaciji na pretposljednjem mjestu sa samo 10 osvojenih bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije