Italija

Pjanić je gotovo trećinu svojih golova zabio iz slobodnjaka

Miralem Pjanić
28.01.2017.
u 09:00

Od dolaska u Juventus, Miralem Pjanić postigao je tri gola iz slobodnjaka, a pogodak protiv Milana u Kupu Italije bio je njegov ukupno 8. ove sezone. U karijeri je 22 puta pogađao iz slobodnih udaraca, što je gotovo trećina ukupno postignutih golova (70), a davao ih je za Lyon (tri), za Romu (13), za BiH (4) i Juventus (3).

- Imam povjerenje momčadi kada su u pitanju slobodni udarci, a vidio sam da se navijači raduju unaprijed kada krenem na slobodnjak, kaže nam Pjanić u telefonskom razgovoru, dodajući da mu takva vrsta pritiska odgovara.

- Da nije taj pritisak, bio bi neki drugi. On me gura da budem još bolji, a ako želiš biti veliki igrač, što je moja želja, onda se moraš znati nositi s pritiskom.

Vezni igrač bh. reprezentacije i tima iz Torina dodaje kako je svjestan da su očekivanja od njega velika, pogotovo dolaskom u tim koji zna samo za uspjehe, ali...

- Od dolaska u Juventus pod većim sam povećalom kritičara, što nije ni loše, jer time dokazuju kako me gledaju, a to mi daje dodatan motiv. Međutim, opušten sam, ne zamaram se time i trudim se ostati normalan i fokusiran na ono što je bitno, a to je teren. Imam apsolutno povjerenje trenera, suigrača, ali i navijača i to se vidi.

Pjanić je u pet godina provedenih u Rimu izrastao u vođu Vučice. U Staroj dami je tek jedan od kotačića Juventusova stroja, koji melje sve pred sobom.

- Imamo jako dobar igrački kadar i želja kluba je ući u povijest osvajanjem šestog Scudetta zaredom. Nikad nitko prije u povijesti Serije A osvojio šest titula zaredom i bila bi to velika stvar za mene i za klub, rekao je Pjanić•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije