reprezentativac bih

Pjanić: BiH mora biti svjesna kvaliteta i koji su realni dometi

Miralem Pjanić
18.12.2020.
u 07:12

Kad reprezentacija pobaci slomi se na igračima, a kad slavimo svi su na pressu, poručio je Pjanić

Godina koja je na izmaku definitivno će ostati u posebnom sjećanju Miralemu Pjaniću. Nova titula s Juventusom, transfer u Barcelonu, ali i neuspjeh s reprezentacijom BiH obilježili su učinak bh. nogometaša, a sve je zaokruženo laskavom titulom najboljeg sportaša u BiH za 2020. godinu.

"Drago mi je što sam izabran za sportaša godine. Velika mi je čast, posebno znajući kako su u konkurenciji bili svi vrunski sportaši. Ova me nagrada i obvezuje da budem još bolji u narednim godinama i da to opravdam svojim igrama na terenu", rekao je Pjanić za Klix.ba.

Pjanić je među prvima od eminentnih osoba kritizirao rad Nogometnog saveza BiH, što je izazvalo pravu lavinu kritika.

"Samo sam rekao kako jeste. Da nema plana i programa, da nema organizacije. To je ono što nama nedostaje. I ja bih volio, kao i svi mi u Bosni i Hercegovini, da stvari krenu naprijed. Mislim da treba izaći pred javnost s jasnim ciljem i planom te reći koji su planovi. To su dužni uraditi čelnici saveza. Znam da će uskoro doći i novi predsjednik. Vidim da je mlad, da ima želju i dosta energije. Nadam se da ćemo napraviti neke pomake nabolje s novim predsjednikom. Imao sam priliku razgovarati s njim i ostavio mi je pozitivan dojam", otkriva Pjanić.

Reprezentacija BiH se nalazi u teškoj grupi s Francuskom, Ukrajinom, Finskom i Kazahstanom, a Pjanić smatra kako BiH mora biti svjesna kvaliteta i koji su realni dometi.

"Moramo imati plan i program. Ovdje se sve sruši na igrače kad se dogodi neuspjeh, a isto tako kad se plasiramo, onda su svi na pressu. Moraju se promijeniti stvari, a naravno da ima i velike odgovornosti na nama igračima. Međutim, u ovoj grupi je teško očekivati neke velike rezultate, a s druge strane nitko nije nepobjediv. Imamo i mi šanse. Naravno da nismo bez šansi, ali se mora dosta stvari poklopiti da napravimo rezultat", poručuje Pjanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije