UEFA i NS BiH organiziraju seminar

Pirotehnika kao jedan od problema bh. nogometa

05.03.2019.
u 18:08

U organizaciji UEFA-e i Nogometnog saveza BiH u Sarajevu će se 6. i 7. ožujka održati seminar na kojem će se govoriti o upotrebi pirotehnike na nogometnim stadionima. Radni dio seminara počet će u 9 sati u hotelu Hills, a predviđeno je da se u prvom dijelu predstavi velik broj problema povezanih s upotrebom pirotehnike na stadionima.

Naglašena odgovornost

Na dnevnom redu su teme koje obrađuju državnu strategiju i regulatorni okvir, kao i različite strategije sprječavanja upotrebe pirotehnike i odgovarajuće preventivne taktike. Drugog radnog dana, u okviru sesija E, F i G, bit će više riječi o vrstama pirotehnike, korisnicima, primjerima iz realnih situacija s nogometnih stadiona. Posebno je naglašeno pitanje odgovornosti jer postoje značajni rizici za zdravlje i sigurnost koje izaziva upotreba pirotehnike u neposrednoj blizini drugih ljudi i protivno sigurnim udaljenostima koje su navedene na samim pirotehničkim proizvodima te kako uticati na promjenu ponašanja navijača.

UEFA-ini predavači

Osim deset predstavnika UEFA-e, na seminaru će sudjelovati i predstavnici klubova BH Telecom Premijer lige, delegati i članovi Odbora za stadione i sigurnost i Nogometnog saveza BiH, administracije Saveza, predstavnici FSRS, NS Federacije i predstavnik Antikorupcijskog tima.

Na seminar su pozvani i predstavnici medija jer je nužna i njihova podrška u promoviranju svijesti o štetnim posljedicama, koje može imati upotreba pirotehnike na nogometnim stadionima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije