košarka

Petorka se izdvojila za Ligu za prvaka, Široki hvata zadnji vlak

10.02.2018.
u 10:00

Ovog vikenda igraju se susreti devetnaestog kola prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine, gdje najviše pozornosti privlače utakmice u Mostaru i Sarajevu. U dvorani na Bijelom brijegu Zrinjski ugošćuje Kakanj, a Sparsi su domaćini Širokom u dvorani na Grbavici. Ljubitelji košarke u BiH u svakom slučaju mogu očekivati zanimljivo prvenstveno kolo.

Osigurali Ligu za prvaka

I Zrinjski i Spars osigurali su Ligu za prvaka, dok su Kakanj i Široki samo korak do završnih borbi za prvaka Bosne i Hercegovine. Zrinjski će pod svaku cijenu nastojati pobijediti Kakanj jer im je momčad trenera Josipa Pandže nanijela prvi prvenstveni poraz. U susretu Sparsa i Širokog u Sarajevu momčad Marka Trbića slovi za favorita, uostalom, slavili su i u prvom susretu u Širokom Brijegu. Međutim, Širokobriježani igraju dobro. Imaju četiri pobjede u nizu, a od toga i dvije na gostovanju. Stoga je očekivati pravu košarku u kojoj se pobjednik neće znati do samoga kraja. Drugi mostarski klub Student domaćin je Vogošći. Pobjeda im mnogo znači za Ligu za ostanak zbog prijenosa bodova u drugi krug jer, objektivno, sastav Dženana Rahimića nema izgleda za nastavak natjecanja u Ligi za prvaka.

Borba za nastavak natjecanja

Na petom mjestu koje vodi u nastavak natjecanja nalaze se bodovno poravnati Široki i Kakanj s tri pobjede više od mlađeg mostarskog kluba. I susret Radnika i Slobode ima značaja zbog prijenosa bodova u Ligu za ostanak. Radnik je favorit i nastojat će takvu ulogu i opravdati. Potvrdu trećeg mjesta na ljestvici ima Bosna koja u nedjelju čeka Bošnjak iz Hadžića.

U međuvremenu studenti su odigrali susret 18. kola druge regionalne ABA lige i u Sarajevu i slavili 77:75 nad Splitom. Sarajlijama je to peta prvenstvena pobjeda, ali ih još uvijek drži na pretposljednjem mjestu ligaške ljestvice. Šturanović je bio najučinkovitiji i kod Bosne s 18 poena i deset skokova, a pratili su ga Bradford s 14 poena i Hanner koji je dodao 11. Kod gostiju iz Splita bolji od ostalih bio je Kedžo s 24 poena. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije