“Žari” se ozračje

Pecara će sutra biti ‘napunjena kao šipak’

28.10.2017.
u 11:00

Ne tako davno Zrinjski je nabježao Širokobriježanima velikih 8 bodova, piše Večernji list BiH. Onda se sportska sreća malo “zarotirala”. Široki je nanizao četiri uzastopne pobjede, a Zrinjski u zadnja dva susreta u Mostaru “prosuo” dva boda protiv Borca i tri protiv Sarajeva.

“Pala” razlika

Uoči važnoga dvoboja susjeda na Pecari, razlika je “pala” na tri dostižna boda. Široki bi bilo kojom pobjedom preskočio Zrinjski na ljestvici! No, to ne znači da bi nakon 13. kola bio vodeći, jer u “ludom raspletu tamo može i Željezničar (uz poraz Zrinjskog i njegove visoke pobjede na Grbavici u subotu protiv Mladosti!)

U Širokom Brijegu derbi se čeka “radno” i tiho. Radno – treninzi se odrađuju redovito, tiho – svi u klubu i oko njega nerado pričaju o utakmici na koju su koncentrirani: -Stanje je normalno, kao pred svaku utakmicu. Imali smo jutros trening. Izvan stroja je Josip Ćorić zbog ozljede “aduktora” i Wagner koji je izašao iz igre nakon što se protiv Viteza u Kupu ozlijedio. Ostali treniraju uobičajeno, kratko nam je “u prolazu” rekao Mirko Hrgović, pomoćnik trenera Gorana Sablića. Danas će se Sablić u 11 sati na Pecari obratiti novinarima. Zanimanje za utakmicu je veliko, što se vidi i po prodanim ulaznicama u predprodaji.

Grad ‘okićen’ transparentima

I Škripari su aktivni. Oni su “okitili” grad transparentima i plakatima s pozivom “Svi na sjever”. U klubu smo doznali da je tribina Istok u cijelosti namijenjena navijačima gostiju, uključujući “kavez” za Ultrase. Navijačima domaćih ostavljene su tribine Sjever i Jug. Utakmica se igra u 16.30 sati uz izravni prijenos na BHT1. Utakmicu će suditi Tomislav Čuić, koji je sudio i susret 2. kola aktualnoga prvenstva Pod Bijelim brijegom 29. srpnja. Podsjetimo, Zrinjski je tada slavio 1:0. U sastavu Mostaraca neće biti Jakovljević, Galić i Jović, dok će zbog žutih kartona izostati Ćavar i Perišić: -Jesmo malo pod pritiskom, ali to ne mora biti loše. Možda je mojoj momčadi potreban pritisak kako bi bolje odigrala, izjavio je na pressici trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao kako “očekuje tvrdu, neizvjesnu utakmicu, sličnu onoj u 2. kolu Pod Bijelim brijegom, te dodao:

-Na braniču će vjerojatno zaigrati Lašto. Još ne znam hoće li biti spreman Stojkić. Bude li, on će igrati na lijevom boku... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?