Najbolji svjetski par

Pavić emotivan nakon osvajanja Wimbledona: Odrasli smo gledajući Gorana, a sad Hrvati opet slave

pavić mektić wimbledon
PIXSELL
11.07.2021.
u 08:20

Nikola Mektić i Mate Pavić, nakon što su u finalu Wimbledona nadjačali Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa s 3:1, osvojili su već osmi naslov u ovoj godini te potvrdili kako su najbolji par na svijetu.

Ujedno to im je bilo deseti nastup u finalu. Zaista čudesna postignuća s obzirom da su tek ove godine zajedno zaigrali u paru.

- Ovo je daleko najbolji turnir na svijetu, želim čestitati suparnicima u finalu i mislim da je ovo bio poseban meč. Obojica smo odrastali s Goranom gledajući njegov naslov i sada ponovno Hrvati slave titulu, jako smo emotivni i ovo je najveća pobjeda - rekao je emotivni Mate Pavić kojem je ovo treći osvojeni "grand slam" u konkurenciji muških parova, jer 2018. je osvojio Australian Open s Oliverom Marachom, a lani US Open s Brunom Soaresom.

 | Autor : Adam Davy/PA Images/PIXSELL Foto: Adam Davy/PA Images/PIXSELL

- Ta loptica koja je dugo padala bio je najbolji osjećaj u mom životu. Zadnja tri meča bila su najvažnija u mom životu. Samo smo si govorili idemo dalje i bodrili smo se - rekao je Mektić u prvoj izjavi na terenu nakon meča u kojem su uspjeh karijere ostvari jedan Splićanin i Zagrepčanin.

A sudbina je htjela da to bude samo dan nakon što je prije 20 godina jedan drugi Splićanin, Goran Ivanišević, također osvojio Wimbledon.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije