putu za vikend

Paraolimpijci BiH spremni za Rio de Janeiro

Paraolimpijci
FENA
01.09.2016.
u 16:53

Paraolimpijska reprezentacija Bosne i Hercegovine ovog vikenda će otputovati u brazilski Rio de Janeiro, gdje će od 7. do 18. rujna biti održane paraolimpijske igre, prve na području Južne Amerike.

Na paraolimpijadi će sudjelovati 4.350 sportaša iz 176 zemalja, a Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 14 sportaša, od čega 12 zlatnih odbojkaša koji brane najsjanije odličje iz Londona 2012. godine, te bacači kugle Dževad Pandžić i Dženita Klico.

Kako je kazao predsjednik Paraolimpijskog komiteta BiH i kapeten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić, ekipa je obavila odlične pripreme i svi igrači se nadaju novoj medalji za Bosnu i Hercegovinu, javlja Fena. 

- Odradili smo dobre pripreme. S nama su bili i naši bacači kugle koji su se također dobro pripremili. Znamo da građani BiH i ovog puta od nas očekuju zlato, što nam stvara određeni pritisak, ali također nam daje motiv više da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Naš cilj na ovim igrama je finale – izjavio je Delalić.

Dodao je da je reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci aktualni paraolimpijski, svjetski i europski prvak, te da je na prethodnim natjecanjima pokazala da je bolja od velikih rivala Irana i Brazila, te da će i ovoga puta pokušati to dokazati.

Trener bh. odbojkaša Mirza Hrustemović je siguran da će se ekipa iz Rija vratiti s jednom od medalja.

- Vjerujem da ćemo obradovati naše građane. Spremali smo se za ove igre i siguran sam da ćemo se vratiti s jednom od medalja. Naravno da se nadamo najsjajnijoj, ali ovo je sport i nikada ne možete sa sigurnošću reći što će se dogoditi. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja – rekao je Hrustemović.

Dževad Pandžić, koji je ispunio normu za paraolimpijadu na natjecanju u Varaždinu ove godine, nada se plasmanu u finale na paraolimpijadi.

- Dat ću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat. Zadovoljan sam pripremama i mojom trenutnom formom. Konkurencija će biti jaka, ali nadam se plasmanu u finale, pa možda i nekom boljem rezultatu - istaknuo je bacač kugle.

Dženita Klico također se nada plasmanu u finale.

- Imala sam malu pauzu u nastupima, ali nadam se da mogu izboriti plasman u finale. Pripremili smo se odlično u Međugorju, gdje smo imali veliku podršku naših zlatnih odbojkaša. Dat ću sve od sebe da ostvarim što bolji rezultat - kazala je Klico.

Zastavu BiH na otvorenju paraolimpijskih igara nosit će Dženita Klico, a tijekom svečanosti zatvaranja igara Dževad Pandžić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije