Safet Sušić dobio je novi dvogodišnji ugovor na čelu reprezentacije BiH

Pape ostaje među najmanje plaćenim trenerima: Svjetlosnim godinama iza Mourinha, Guardiole, Mancinija...

'safet susic-01'
11.07.2014.
u 09:29

Neslužbeno se ističe kako je Sušić i dalje najslabije plaćeni izbornik u Europi

Safet Sušić ostat će izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u dvogodišnjem kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo 2016. godine. O detaljima ugovora se malo toga zna, ali čini se kako nema značajnijih odstupanja od prethodnog.

Izvjesno je da s njim u stručnom stožeru ostaju dosadašnji treneri: Borče Sredojević, Elvir Baljić i Tomislav Piplica, a moguće je da im se pridruži i Elvir Rahimić.

- Izuzetno sam zadovoljan što ću nastaviti raditi s ovim ljudima koji su mi dali podršku i s ekipom od koje očekujem da se kvalificira za Europsko prvenstvo. Nadam se da ćemo ostvariti bolji rezultat od onog u Brazilu, prva je reakcija popularnog Papeta.

Iz Nogometnog saveza BiH ne žele otkrivati financijske detalje dogovora sa Sušićem, ali neslužbeno svi ističu kako je on i dalje “najslabije plaćen izbornik u Europi”. Također se doznaje kako će mu plaća biti nešto veća od dosadašnjih pet tisuća eura, ali da Sušić može računati na značajniju financijsku nagradu u slučaju plasmana BiH na iduće europsko prvenstvo.

No, i ta nagrada je sigurno daleko ispod primanja koja imaju, ili su do svjetskog prvenstva u Brazilu, imali izbornici nekih drugih država. Trojica najbolje plaćenih se baš i ne mogu pohvaliti puno boljim rezultatom od Sušićevog, poglavito ako se znaju ambicije tih reprezentacija. Dosadašnji ruski izbornik Fabio Capello primao je 6,69 milijuna funti (8,4 milijuna eura), Roy Hodgson (Engleska) 4,4 milijuna eura, a Cesare Prandelli (Italija) 3,2 milijuna eura. Vahid Halilhodžić je na klupi Alžira bio trostruko više plaćen od Sušića i primao je 754 tisuće eura. A da ne govorimo o trenerima klubova i Joseu Mourinho koji prima 17 milijuna eura godišnje ili pak Pepe Guardiola koji od Bayerna dobiva 15 milijuna eura i Roberto Mancini koji ima 14 milijuna eura u Galatasarayu.

Mnogi se slažu u ocjeni kako će dužina boravka Safeta Sušića na izborničkoj poziciji više ovisiti o tome hoće li uspjeti uvesti reda u reprezentaciju, nego od financijskih uvjeta.

Pri tome se uglavnom misli na ponašanje kapetana Emira Spahića, za kojeg novinari bliski reprezentaciji kažu da je “glavni remetilački čimbenik”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?