Košarka

Pakleni tempo - dva dana nakon pobjede u Prvenstvu BiH igraju u 2. ABA ligi

01.03.2018.
u 12:41

U prvom susretu 20. kola Prvenstva košarkaša BiH vodeća momčad Zrinjski je s pola snage odradio susret u Hadžićima i pobijedio 91:75 Bošnjak, posljednju momčad ligaške ljestvice.

Kvaliteta na strani Zrinjskog

Očita razlika u kvaliteti na strani Mostaraca odlučila je i konačni ishod susreta. Igrači Hrvoja Vlašića odmah su krenuli agresivno i već u prvoj četvrtini stvorili višak od 13 poena. U nastavku su popustili pa su domaći igrači na poluvrijeme otišli s minusom od svega dva poena.

U nastavku susreta igrači Zrinjskog zaigrali su mnogo bolje i susret mirno priveli kraju. Sastav Hrvoja Vlašića osobito je bio dobro raspoložen u šutovima izvan reketa pogodivši 15 trica od 27 pokušaja. U njihovim redovima više od ostalih isticali su se Demić, Princ, Smajlagić i Miličević, a u sastavu Bošnjaka dosta usamljeno djelovali su Ahmetbašić i Dovadžija. Mostarci su, s obzirom na snagu posljednje momčadi u Prvenstvu Bosne i Hercegovine, tijekom susreta mogli i razmišljati o večerašnjem, za njih važnom susretu protiv Vršca u okviru osamnaestog kola 2. regionalne ABA lige. Nastavak je to natjecanja u 2. ABA ligi nakon stanke od 20-ak dana. Raspoloženje u redovima Zrinjskog pred večerašnji susret je dobro, ali pobjeda se nameće kao imperativ ako Mostarci žele ostati u utrci za final four. Trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić napomenuo je kako njegovu momčad čeka energetski vrlo zahtjevna utakmica.

Brummitt upitan

- Momčad Vršca sastavljena je od mladih igrača, izrazitih motoričkih sposobnosti, ali i onih koji imaju iskustvo igranja Prve regionalne ABA lige. Igraju dosta brzo, prati ih agresivna obrana, poznati su po dobrom skoku. Morat ćemo biti na toj razini od početka, maksimalno agresivno, uz zatvaranje skoka u napadu. To je ključ igre - kazao je Vlašić napomenuvši kako će za Zrinjski od velikog značaja biti hoće li nastupiti američki krilni centar Torrion Brummitt kojega u posljednje vrijeme muči ozljeda.

Trener Vlašić nada se kako će Brummitt dati svoj udio u igri jer, kako je kazao, taj susret moraju dobiti. Slično razmišlja i Ljubo Šamadan, krilni centar Mostaraca. Susret se igra s početkom u 18 sati u dvorani na Bijelom brijegu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije