Košarka

Ozljeda Princa u sjeni nove pobjede

15.01.2018.
u 07:00

U derbiju 13. kola prvenstva košarkaša Bosne i Hercegovine Kakanj je na svom parketu pobijedio 88:82 Bosnu Royal i stigao do osme prvenstvene pobjede zadržavši četvrto mjesto na prvoligaškoj ljestvici. Momčad trenera Josipa Pandže uspjela je prekinuti uspješan niz Sarajlija u igri u kojoj su u taktičkom smislu zaustavili glavnu polugu Bosnine igre, Amerikanca Hannera. Knežević i Šturanović dobro su odigrali ovu utakmicu, ali nedovoljno dobro kako bi se odnijeli bodovi iz Kakanja.

Božović prvo ime

Centar Božović bio je prvo ime momčadi Kakanja, a još su dobro odigrali Muflizović, Mirković i Dedić. Zrinjski je visokom pobjedom nad Mladosti prebolio poraz od Bosne kojega su doživjeli u 13. kolu Druge regionalna ABA lige. Mostarce nije omela ni ozljeda skočnog zgloba kapetana Vedrana Princa kako bi nastavili odlične igre ove sezone, osobito na domaćem parketu. Ostvarili su maksimalan učinak na svim razinama natjecanja. Mladost niti jednog trenutka nije predstavljala ozbiljnog protivnika i rezultat takve igre je i njihov visok poraz. Ostali su na četiri prvenstvene pobjede i s malim izgledima da se uključe u borbu za prolazak među pet najboljih i nastavak natjecanja u Ligi za prvaka. U sastavu momčadi Hrvoja Vlašića dobro je odigrala vanjska linija predvođena Markom Ramljakom, Alijem Demićem, a dobro je odigrao i krilni centar Marko Ljujić. Mostarce već sutra u 18 sati čeka novi ispit. U okviru 14. kola druge regionalne ABA lige u Mostar stiže drugoplasirana momčad lige, Krka iz Novog Mesta. Drugi bh. predstavnik u tom natjecanju Bosna igra sutra susret na gostovanju kod Rogaške. Bit će to još jedna prigoda Mostarcima da zaigraju dobro i obraduju svoje navijače. Sparsi su s visokih 82:62 pobijedili Studenta i preuzeli drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Na ovaj način su dodatno dobili na samopouzdanju.

Nova pobjeda

Sarajlijama je to deseta prvenstvena pobjeda, a Mostarcima sedmi poraz. Nakon poraza u prošlom kolu u produžecima od Sparsa, Radnik iz Bijeljine na svom je parketu nadigrao Bošnjaka i stigao do pete prvenstvene pobjede.

Rezultati 3. kola: Kakanj – Bosna Royal 88:82, Zrinjski – Mladost 90:57, Spars – Student 82:62, Radnik – Bošnjak 84:75, utakmica Sloboda – Vogošća trebala se odigrati sinoć.

Poredak: Zrinjski 11-1, Spars 10-2, Bosna Royal 9-3, Kakanj 8-4, Široki 6-5, Student i Radnik 5-7, Mladost 4-8, Sloboda 4-6, Bošnjak 1-11, Vogošća 1-10. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije