NEVJEROJATNO

Ovo se nikad nije dogodilo: Utakmica hrvatskog kupa završila 29:1

NK Grobničan
29.08.2023.
u 21:23

Rekordna je to pobjeda u povijesti hrvatskog Kupa, a dosadašnji rekord držao je Gaj iz Mača koji je sa 20-2 slavio protiv Like '95 iz Korenice.

Nogometaši Grobničana izborili su plasman u 16-inu finala SuperSport Hrvatskog kupa nakon što su u utakmici pretkola na gostovanju pobijedili Papuk Osječko 1664 sa nevjerojatnih 29-1.

Rekordna je to pobjeda u povijesti hrvatskog Kupa, a dosadašnji rekord držao je Gaj iz Mača koji je sa 20-2 slavio protiv Like '95 iz Korenice.

Međutim, potrebno je naglasiti kako je klub iz Orahovice igrao s veteranima koji se nisu mogli nositi s daleko mlađim suparnikom. Trojica igrača u kadru Papuka bili su 38-godišnjaci, a svi ostali stariji od 40 godina.

"Srčani veterani Papuka nisu mogli pružiti bolji otpor. Respect," objavio je Grobničar na društvenim mrežama.

Najbolji igrač utakmice bio je Dražen Pilčić sa čak 10 golova. Bivši igrač Rijeke je tako srušio rekord Andreja Kramarića koji je prije deset godina u 16-ini finala Kupa postigao osam pogodaka u pobjedi Rijeke 11-0 protiv Zmaja iz Blata.

Patrik Srzentić i Filip Batarelo zabili su po tri gola, a ukupno je deset različitih igrača zabijalo golove za Grobničan koji igra u trećem razredu hrvatskog nogometa. Jedini pogodak za domaći sastav zabio je Mario Kubaček u 60. minuti.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije