Edis Mulalić

Ovo je kruna moje karijere, to mi je bio cilj

Edis Mulalić
29.09.2015.
u 15:49

Edis Mulalić potpisat će ugovor sa Željezničarom na godinu i pol

Dobio sam povjerenje Uprave kluba i mislim da je to kruna moje karijere, nakon igračkog i kapetanskog staža, te uloga trenera omladinskog pogona i pomoćnika trenera, kazao je Edis Mulalić nakon što je imenovan za novog trenera Željezničara.  

Dosadašnji pomoćnik šefa struke jednoglasno je imenovan za novog šefa stručnog štaba, a na klupi je zamijenio Vladu Čapljića koji je nakon poraza od Travnika dobio otkaz. 

Edis Mulalić potpisat će ugovor na godinu i pol. Na mjesto trenera dolazi u kriznom trenutku za klub, uoči derbija sa Sarajevom, ali smatra da idealno vrijeme za preuzimanje kluba i ne postoji. 

- Situacija jeste komplicirana, ali smatram da ne postoji idealan trenutak da postaneš trener. Na muci se poznaju junaci i sad ćemo vidjeti kakvi smo karakteri. Ovo je kruna moje karijere. To mi je bio cilj, mnogo sam uložio u sebe i u svoje obrazovanje. Imam povjerenje u ljude koji su oko mene u stručnom štabu i mislim da ćemo u sljedećih pet dana vratiti samopouzdanje u ekipu, kazao je Mulalić za Fenu. 

Kad je u pitanju gradski derbi, koji je na rasporedu ovaj vikend, smatra da je Sarajevo favorit, ali da se Željezničar ne treba nikoga bojati.  

- Sarajevo jeste favorit, u usponu je. Poštujem svakoga, ali se ne bojim nikoga. Jedan je teren, 11 igrača je na obje strane, jedna je lopta. Obje ekipe imaju iste uvjete. Nama sad treba na miru da radimo, da se odmaknemo od svega i pripremimo za taj meč, dodao je Mulalić, koji će pripreme za susret sa Sarajevom obaviti u Međugorju.

Smatra da se u Željezničaru trenutno ne događa ništa što se ne događa u drugim klubovima te da se rezultatska kriza može prevazići. 

- Nakon dobrih nastupa u Europi igrači nisu zaboravili igrati. To je nemoguće. Momci imaju kvalitet... Istina je da su otišli neki igrači i oni nam sigurno nedostaju, ali ne trebamo zbog toga plakati. Važno je da igrači pokažu karakter, a ambicije najtrofejnijeg kluba u BiH uvijek su visoke, kazao je. 

Mulalić je od siječnja ove godine na klupi "plavih" kao prvi pomoćnik, te je odlično upoznat s ekipom. Usporedo s funkcijom pomoćnika šefa struke FK Željezničar, Edis Mulalić je uspješno završio treći ciklus obuke za profi licencu koju bi trebao dobiti na kraju tekuće sezone.  U dresu Željezničara odigrao je 322 utakmice, a nosio je i dresove njemačkih klubova Bayer Uerdingena, Eintracht Frankfurta i Hamma. S juniorima Željezničara je osvojio duplu krunu u sezoni 2013./2014. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije