LEGENDARNI TENISAČ

Ovo je jelovnik kojim je Federer osvajao turnire: Za doručak je pio ocat, a ovo je jeo prije meča

Instagram screenshot
18.09.2022.
u 08:30

Za rezultate uspješnog sportaša uz njegov talent i predane treninge zaslužna je i prehrana koje se držao, no nije krio da si je ponekad ispunio i neku svoju prehrambenu želju.

Tenisač Roger Federer (41) najavio je svoje povlačenje s teniskih terena nakon duge i uspješne karijere. Švicarac koji je za mnoge najveći tenisač svih vremena, u svojoj je karijeri osvojio nevjerojatnih 20 Grand Slam turnira te bio čak 237 tjedana uzastopno na vrhu ATP ljestvice.

Za ove rezultate uz talent koji je imao, zaslužni su i treninzi te naravno prehrana. Njegov dnevni jelovnik objavio je Business Insider, a posebni naglasak tenisač je stavljao na obroke uoči mečeva.

Svako jutro Federer je doručkovao domaće vafle s voćnim pekmezom, a uz njih je popio voćni sok, kavu i ocat. Svoj doručak legendarni tenisač nije mijenjao tijekom svoje karijere. 

Za ručak bi pak pojeo tjesteninu s laganim umakom, a posebnost je što je Federer pazio da ruča najmanje dva sata prije meča i taj je obrok bio najsvetija prehrambena rutina legendarnog tenisača. Naime, tjestenina se sporo probavlja, tako da je malo po malo sagorijevao energiju za vrijeme meča.

 

 

Tijekom treninga i mečeva Roger je znao pojesti bananu što je navika i drugih tenisača, jer su banane izvor vitamina, kalija i ugljikohidrata te tako pomažu kod smanjenja umora. Također tijekom treninga znao je posegnuti i za proteinskim pločicama. Izgubljene minerale tijekom treninga nadoknađivao bi i energetskim i izotoničnim pićima.

Federer je ponekad znao i razbiti svoju prehrambenu rutinu sladoledom ili sirevima, čiji je veliki ljubitelj. Švicarac je i velik ljubitelj začinjene hrana te posebno voli talijansku, japansku i indijsku kuhinju, a neka od njihovih jela znala su se pronaći na njegovu stolu za večeru.

Također, Federer nije krio i da je nekad znao popiti, pogotovo kada je slavio svoje uspjehe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije