Mato Neretljak tvrdi:

“Ovo je BiH, moraš improvizirati”

19.01.2019.
u 09:56

Neuobičajene scene na nogometnom stadionu Perica Pavlović u Gabeli, trećina glavnog terena još pod snijegom, što je zasluga vitkih čempresa, polovica pomoćnog terena podsjeća na naslov romana Mihajla Šolohova “Uzorana ledina”, pogledajući u nebo trener Mato Neretljak se žali.

Da je ovo Japan...

- Da je ovo Japan, njihovi treneri ne bi znali što bi danas radili, kišu nisu planirali, ali u Bosni i Hercegovini moraš improvizirati. Improvizacija je način našeg opstanka - zaključuje GOŠK-ov trener koji zna što govori jer se u karijeri “bijelog svijeta nagledao i lopte naigrao” te nastavlja:

- U životu nije uvijek sve idealno, uglavnom momci rade, vježbamo dva puta dnevno, jutri u balonu u gradu, dosta su dobri uvjeti. Zahvaljujem ljudima koji su nam izišli ususret i to uspjeli ustupiti, popodne smo ovdje na terenu. Nemam primjedbi na rad i ponašanje. Ovaj prvi dio je najteži, ali to je tako, po meni, fizička sprema je broj jedan u nogometu, ako si spreman, onda od igrača možeš tražiti sve ostalo.

Dobro ste pomoćni teren “uzorali”?

- (Smijeh), valjaju ga ljudi koliko mogu, ali mraz i kiša čine svoje. Bez obzira na uvjete, mi ćemo odraditi planirano. Krećemo protiv Veleža u subotu, slijedi Neretva u srijedu u Metkoviću, nakon toga dolazi turnir u subotu i nedjelju na kojem ćemo imati dvije jake provjere, miksat ćemo po dva tima, dosta mladih igrača... Imat ćemo uvid nakon turnira gdje smo što smo, što nam treba, ako nam treba. Uglavnom, na momcima je sve, teren je jedino mjerilo, sve ostalo pada u vodu - dodao je Neretljak.

Prinove u momčadi

Po završetku prvenstva govorilo se o pojačanjima, za sada su došli redom mladi igrači.

- Došla su tri momka iz Širokog Brijega koja bi se trebali dokazati. Mujkić je stigao iz Kalesije, već je bio kod nas, odigrao jednu utakmicu protiv Zrinjskog. Brz napadač s osjećajem za gol, a mislim da smo doveli i jedno provjereno ime - Husića. To je igrač koji zna zabiti gol, koji će uz Ramića činiti središnji dio napada. Mi tragamo za još jednim brzim kvalitetnim igračem - zaključuje trener Neretljak.

Prema tome, nakon trojice nadarenih igrača iz Širokog Brijega, Kneževića, Vukoje i Nikića, među lavove je stigao Mujkić, prvi strijelac drugoligaša Bosne iz Kaslesije, te na koncu Husić doskorašnji član premijerligaša Zvijezde 09 iz Stanišića. Uz Neretljaka će na klupi sjediti Posavljak Ivica Vicentić. Nakon turnira drugu fazu priprema Gabeljani planiraju obaviti u Istri, a onda do početka sezone odigrati još dvije utakmice, s tim što će generalna provjera biti protiv Čapljine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije