BIVŠI PARAOLIMPIJAC

Oscaru Pistoriusu povećana zatvorska kazna za ubojstvo svoje djevojke

Reuters/Pixsell
24.11.2017.
u 09:52

Oscar Pistorius je 14. veljače 2013. godine ubio svoju djevojku s četiri metka koje je ispalio iz pištolja kroz zatvorena kupaonska vrata

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius osuđen je na ukupnu zatvorsku kaznu od 13 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubojstva svoje djevojke Reeve Steenkamp.  

Lani je Pistoriusu izrečena kazna od šest godina zatvoran, ali mu je sud kaznu povećao za još šest godina. U kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Oscar Pistorius je 14. veljače 2013. godine ubio svoju djevojku s četiri metka koje je ispalio iz pištolja kroz zatvorena kupaonska vrata. Tijekom suđenja tvrdio je da je po noći čuo buku, te je mislio kako se u kupaonici nalazi provalnik.

Proslavljenom sportaš su kao djetetu zbog uređene deformacije ispod koljena amputirane obje noge.

Pistorius je bio prvi paraolimpijac koji se ravnopravno natjecao s atletičarima bez invaliditeta na Olimpijskim igrama 2012. godine. Bio je južnoafrički junak koji je nadvladao svoj hendikep.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije