Trener Edin Prljača

Opstanak u Premijer ligi jedini cilj Olimpica u ovoj sezoni

 Edin Prljaca
04.02.2016.
u 14:16

Trener Olimpica zadovoljan je prvim dijelom priprema za nastavak sezone i vjeruje da njegova ekipa može ispuniti ovosezonski cilj

Nogometaši Olimpica nastavljaju pripreme za proljetni dio sezone Premijer lige BiH u kojem će primarni cilj kluba biti opstanak u društvu najboljih. Olimpic se trenutno nalazi na 11. mjestu ligaške tabele i sigurno je da ''vukove'' do kraja sezone očekuje teška borba za opstanak. 

Trener Olimpica Edin Prljača zadovoljan je prvim dijelom priprema za nastavak sezone i vjeruje da njegova ekipa može ispuniti ovosezonski cilj.

Po završetku jesenjeg dijela sezone ekipu je napustilo nekoliko igrača, ali njihove pozicije zauzeli su novi. Prljača je zadovoljan zalaganjem igrača na pripremama.

- Imali smo velike promjene u sastavu ekipe i sada moramo ukomponirati novi tim koji može odraditi narednih 12 utakmica na najvišoj razini i izboriti opstanak u Premijer ligi. To je jedini cilj Olimpica u ovoj sezoni. Trenutno se nalazimo na mjestu koje vodi u niži razred nogometa, ali još je mnogo bodova u igri i ja sam uvjeren da možemo izboriti opstanak, izjavio je Prljača za Fenu.

Naglašava da igrači Olimpica posjeduju individualni kvalitet, ali da to ništa ne znači ako ekipa nije uigrana, te da je dolaskom novih igrača pojačana konkurencija na svim pozicijama. 

- Zadovoljan sam zalaganjem igrača u prvom dijelu priprema. Imali smo odlične vremenske uvjete i neometano smo trenirali u Sarajevu. Naredni ligaški meč gostujemo Slaviji i već lagano razmišljamo o njima. Nadam se da ćemo u ovom dijelu sezone biti spretniji i sretniji, zaključio je trener Olimpica.

Olimpic će u sklopu priprema danas u 14 sati igrati prijateljski meč protiv visočke Bosne, a pripreme će nastaviti u Etno Selu ''Stanišići'' kod Bijeljine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije