SLAVONSKI AS

Omiljeni vatreni proživio je veliku obiteljsku tragediju. Tijekom rata godinu dana bio je u izbjeglištvu

Ivica Olić
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
04.11.2023.
u 10:37

Njemačka se za Olića pokazala kao 'obećanom zemljom', u velikanu Bayernu vjerojatno najviše pamte Olićev gol u zadnjoj minuti za pobjedu nad Manchester Unitedom na Allianz Areni.

Legendarni Ivica Olić jedan je od najomiljenijih nogometaša koji su ikada igrali u dresu Hrvatske, ostvario je vrhunsku karijeru te igrao za europske gigante poput Bayerna, Wolfsburga i HSV-a.  

Kao dijete je doživio ogroman šok, naime, u rijeci Savi mu se utopio stariji brat Dubravko, a i proživio je godinu dana izbjeglištva tijekom Domovinskog rata.

- Brat Dubravko mi se utopio kupajući se ovdje u Davoru. Bio sam malen, imao sam samo pet godina i ne sjećam se najbolje tih dana. Ali znam da je starijeg brata Marina to strašno pogodilo, slomilo - rekao je Ivica jednom prilikom. 

- Došla je naredba da se selo djelomično evakuira i bilo mi je jako teško odvojiti se od obitelji. Pitao sam se zašto, pa ovdje nije bilo rata. Trajalo je jedno polugodište. Zapalo me da idem k njima, otac obitelji Marijan uzeo je mene i još jednog dječaka i odveo nas kući, u Zlatar Bistricu.

- Mario je bio godinu dana stariji, a njegova sestra Tea godinu mlađa i išli smo zajedno u školu, a njegov otac, majka Božena, baka Dragica, krasno su me dočekali i primili. Zapamtio sam i da škola nije bila daleko, nisam morao dugo hodati i putovati. I blizu škole bilo je betonsko igralište, baš za mene - otkrio je o danima koje je proveo u izbjeglištvu. 

Njemačka se za Olića pokazala kao 'obećanom zemljom', u velikanu Bayernu vjerojatno najviše pamte Olićev gol u zadnjoj minuti za pobjedu nad Manchester Unitedom na Allianz Areni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije