SJAJNI ŠPANJOLAC

Olmo o prvom iskustvu iz Vukovara: Bio sam šokiran i vidio obitelji koje su prošle toliko nesreće

Dani Olmo
Annegret Hilse/REUTERS
19.11.2023.
u 17:04

Podsjetimo, Olmo je u Zagreb stigao kao dječarac i isprofilirao se u vrhunskog nogometaša koji je kasnije ostvario transfer u njemački RB Leipzig.

Nakon što je ovog tjedna u Barceloni dobio posebno priznanje katalonskog lista Sport za humanitarni rad, bivši Dinamov igrač Dani Olmo je za taj dnevnik pričao o iskustvu koje ga je oblikovalo, a povezano je i s Vukovarom i susretom s ljudima koji su doživjeli ratne strahote. 

- Ono što promijeni čovjeka su različita iskustva. Sjećam se svoje prve utakmice s prvom momčadi u Hrvatskoj, bio je to memorijal u znak sjećanja na žrtve rata, a igralo se u Vukovaru. Vidio sam dječake i djevojčice, obitelji koje su prošle toliko puno nesreće - ispričao je Španjolac za Sport. 

- Shvaćanje kakav je rat, to mi je donijelo šok i nakon toga sam postao više zainteresiran za tu temu. Igrali smo i puno utakmica u Kupu Hrvatske, u ranim kolima, u gradovima u kojima je rat puno toga uništio. Iz toga je nastala želja da pomognem na bilo koji način - otkrio je bivši igrač Dinama.

Podsjetimo, Olmo je u Zagreb stigao kao dječarac i isprofilirao se u vrhunskog nogometaša koji je kasnije ostvario transfer u njemački RB Leipzig.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije