Škola košarke

Oko 120 mladih uključeno u projekt

09.01.2019.
u 10:00

Općina Vitez dobila je mogućnosti da u 2018., kao jedna od 22 općine iz BiH, ponudi priliku organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama da kroz ReLOaD projekt, koji financira Europska unija.

Prilika za mlade

Jedna od udruga koja je objeručke prihvatila tu ideju te se prijavila na spomenuti poziv je i Škola košarke Prvi koš Vitez. Ovaj sportski, još pravilnije, košarkaški klub, koji je počeo s radom 2012., daje priliku svim dječacima i djevojčicama da kroz osnove, disciplinu, odricanje i rad, zajedno s trenerima stvore preduvjete za pravilan razvoj. Imajući u vidu pozitivno okruženje koje su stvarali i koje su postali kroz proteklih 7 godina, vjerujemo da su na dobrom putu da taj razvoj i potvrde. ŠK Prvi koš svojim projektom “Rastimo zajedno uz košarku – školom košarke za zdravo djetinjstvo” osmislio je program u trajanju od 8 mjeseci, od rujna 2018. do svibnja 2019., u kojem će u trima osnovnim školama s područja općine Vitez (Bila, Dubravica i Vitez, točnije područna škola Kruščica) osigurati najkvalitetnije trenere, profesore tjelesnog, sve bivše i aktivne košarkaše te najbolju moguću opremu.

Trenutačno je u treninge uključeno oko 120 mladih, sigurni smo budućih košarkaša i košarkašica, iz triju spomenutih osnovnih škola, kojima je nositelj projekta Škola košarke Prvi koš Vitez kroz samo ideju projekta spremila košarkašku opremu (dresove, majice, sportske čarape) i kvalitetan košarkaški, ali ipak pedagogijom vođen trening.

- Sretni smo da je Razvojni program Ujedinjenih nacija, zajedno s Općinom, prepoznao vrijednost projekta. Ideja nam je bila da stručne osobe, a ujedno i trenere, približimo velikim skupinama djece. Ponosni smo da je nakon 7 godina mukotrpna rada, ŠK Prvi koš, kroz jedan ovakav projekt, dobio potvrdu svog rada. S obzirom na sastav kolektiva, koji iznosi još jedan projekt u nizu, a kojem ste svjedoci, siguran sam da ideja u budućnosti neće nedostajati. Na pola smo puta onog što smo zamislili kroz projekt - poručio je Marko Matijanić, koordinator projekta i jedan od suosnivača Škole košarke.

Vrijedi ustrajati na idejama

- Vjerujemo da će i pomoć koju smo dosad imali od lokalne zajednice, onda i od Općine Vitez, kao i mjerodavnog Ministarstva, nakon ovakvog projekta biti značajnija. Ideja nam ne nedostaje, odgovornosti imamo napretek. Tek odlične i “široke” ideje očekujte od nas - dodao je Igor Bošnjak, predsjednik i jedan od trenera.

Vrijedna i pozitivna priča u moru tamnih vijesti koje nas svakodnevno okružuju. Vjerujemo da svojim primjerom mogu potaknuti i druge udruge i klubove da vrijedi ustrajati u svojim idejama.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije