Odbojka

OK Goražde i OK Mostar ušli u doigravanje

BiH; 22.10.15. Mostar;Dvorana Bijeli brijeg,  Prvenstvena utakmica SOK Mostar -OK Novi Grad Snimio:Stole Lasic
18.12.2015.
u 07:29

U južnoj skupini federalne Superlige završen je prvi dio sezone Za razliku od ranijih sezona kada su se hercegovački klubovi – Mostar, Čapljina i Smeč borili za ostanak, ove sezone su puno bolji

Prvi dio sezone u južnoj skupini federalne Superlige odbojkašica potvrdio je da je ženska odbojka u južnom dijelu BiH, u prvom redu u Hercegovini, u snažnom usponu. Za razliku od ranijih sezona kada su se hercegovački klubovi – Mostar, Čapljina i Smeč, bivši Široki Brijeg, borili za ostanak, ove sezone u igri su za doigravanje. Kako stvari trenutačno stoje uz već izvjesno Goražde, doigravanje su osigurale i odbojkašice Mostara.

Korak prema kvalifikacijama

- Jako važna bila je utakmica protiv Čapljine, pobjedom smo napravili veliki korak prema kvalifikacijama za popunu Premier lige. Prvi dio sezone odradili smo prema planu osim utakmice protiv Igmana, koju smo izgubile, dijelom i zbog netreniranja tijekom tjedna. Ostvarili smo planirano, a to je najvažnije, naglašava Maja Jonjić odbojkašica Mostara.

- Prošle sezone smo nakon prvog dijela imali pet, a sada imamo četrnaest bodova. Veliki je to pomak, posebice ako se ima u vidu da imamo samo dvije seniorke, ostalo su djevojčice od 14 do 16 godina. Neka moja vizija je da ove i iduće sezone rezultatski i igrači stabiliziramo ekipu, nakon čega možemo preći na ambicioznije planove. Djevojke su nadarene i vrijedne, a jedini problem je što zbog školskih obveza ne mogu biti redovite na treninzima. U prvom dijelu samo jedna igračica nije imala izostanaka, ali takve su okolnosti, rezimirajući jesenski dio ističe Ivica Bošnjak trener širokobriješkog Smeča.

Potpuna promjena ekipe

Zanimljivo da je novi ime Smeč, bivši Široki Brijeg, dobio u samoj završnici prvenstva. Bez obzira što su u zadnjem kolu izgubile hercegovački derbi prezadovoljni su i u Čapljini:

- Uoči početka sezone potpuno smo promijenili ekipu, prvi dio iznio je naš kadetski sastav koji se prošle sezone natjecao u Prvoj ligi. Zadovoljan sam igrom i odnosom djevojaka, izgubili smo samo od vodećih – Goražda i Mostara po dvije utakmice, sve ostale smo dobili, kaže Miloš Jelčić predsjednik OK Čapljina.

Zaista sva tri kluba su u odnosu na prošlu i ranije sezone, napravile vidan pomak. Pomak je vidljiv i kod Troglava, mada će Livanjke prezimiti na začelju, pa i kod sarajevskih klubova Novog Grada i Igmana. S obzirom da je Goraždu prošle sezone tek u doigravanju izmakla Premier liga, djevojke s Drine slovile su za prvog favorita. Praktično jedino razočaranje i to veliko, je Vogošća. Od ekipe koja se prošle sezone natjecala u elitnom rangu očekivalo se puno više.

Uz hercegovački derbi Čapljina - Mostar u kojem su u pet setova slavile gošće, u zadnjem kolu zanimljivo je bilo u Sarajevu gdje je Troglav neočekivano uzeo bod poslije 25:18, 17:25, 21:25, 25:17 i 15:11, pa i Širokom Brijegu, gdje je Smeč slavio protiv solidnog Igmana.

Rezultati 10-og kola federalne Superlige odbojkašica, južna skupina, Čapljina – Mostar 2:3, Novi grad – Troglav 2:3, Smeč – Igman 3:1 i Goražde – Vogošća 3:0. Poredak, 1. Goražde 30, 2. Mostar 23, 3. Čapljina 18, 4. Igman 15, 5. Smeč 14, 6. Novi Grad 12, 7. Vogošća 4, 8. Troglav 4 boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?