Tenis

Održana atraktivna revija veterana u Teniskom centru Đulić

30.01.2018.
u 09:00

U organizaciji HUT (Hrvatske unije tenisača) i uz veliku pomoć TK Grude, bolje reći Rafaela Rafe Mikulića, teniskog entuzijasta “posebne” kategorije, na terenima Tenis centra Đulić u subotu i nedjelju u Širokom Brijegu održano je 9. dvoransko prvenstvo parova tenisača rekreativaca “Grand slam Hercegovine”. Spomenuti sportski događaj obilježila je dobra organizacija.

Dvije kategorije

Igralo se u dvije kategorije “Minus 45” i “Plus 45”. Nastupili su tenisači iz Zagreba, Nove Gradiške, Splita, Slavonskog Broda, Đakova, Makarske, Šibenika, Dubrovnika, te iz Bileće, Banje Luke i Gruda. Ukupno su zaigrala 54 tenisača – rekreativca (27 parova). Ljubitelji tenisa mogli su doći na svoje. U dva dana odigrano je čak 47 mečeva:

- U kategoriji “Minus 45 borilo se 16 parova. U polufinalu je par Radić/Visković (Makarska, Tučepi) nadigrao par Brčić/Hasić (Nova Gradiška, Slavonski Brod - 6:1, 7:6), dok su Splićani Makjanić/Božić bili bolji od banjolučkog para Brkić/Branković (6:4, 7:6). Radić/Visković uvjerljivo su u finalu nadigrali par Makjanić/Božić (6:1, 6:1). U kategoriji “Plus 45” nastupilo je 11 parova. Posebno atraktivan bio je nastup bivših hrvatskih reprezentativaca, ne teniskih, nego nogometnih i vaterpolskih – “Ćirina sina” Roberta Jarnija i istaknutoga vaterpolskog barakude”, Dubrovčanina Veselina Đuhe, rekao nam je Rafael Rafo Mikulić.

Velika se borba vodila u finalnu turnira. Pobjednik je odlučen nakon velike borbe.

Zanimljiv finale

- U polufinalu su Dubrovčani Đuho/Butorac svladali grudsko–zagrebački par Mikulić/Šelaj (6:3, 7:5), dok su u drugom polufinalu Splićani Jarni/Politeo nadigrali par Sivić/Ujaković, također Splićane (7:5, 4:4, 10:3). Finale je bio posebice zanimljiv i kvalitetan, a pobjeda je u “pripetavanju” pripala Jarniju i Politeu (6:1, 4:6 i 10:4). Rezultati ovog turnira boduju se za listu parova Hrvatske unije tenisača. “Superfinale” - zajednička večera i druženje do rane zore bili su ipak najbolji, kazao nam je Rafo Mikulić, koji je vidno bio zadovoljan time kako je prošlo ovo natjecanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije