KOšarka

Odličan početak za bh. kadete na SP-u

24.06.2016.
u 10:00

Bosanskohercegovački košarkaški kadeti, koji su prošle godine postali europski prvaci, visokim rezultatom 84:59 pobijedili su Dominikansku Republiku, u svom premijernom nastupu, ali i debiju jedne bosanskohercegovačke vrste na Svjetskom prvenstvu koje se igra u španjolskom gradu Zaragoza.

Zavladali parketom

Od samoga početka izabranici Josipa Pandže zavladali su parketom i za svega pet minuta imali prednost od 15:2, dok je prva četvrtina završena visokom prednošću bosanskohercegovačkih kadeta od šesnaest poena. Znalo se i prije samoga susreta da su bosanskohercegovački kadeti veliki favoriti u susretu protiv Dominikanaca. Susret je riješen već u prvom poluvremenu kada je U17 reprezentacija Bosne i Hercegovine stekla nedostižnih devetnaest poena prednosti.

Spustili ritam

U nastavku susreta bosanskohercegovački kadeti smanjili su visoki ritam iz prvoga dijela, ali su povećali prednost za još šest poena, što je na kraju donijelo i visoku pobjedu u povijesnom susretu za bosanskohercegovačku košarku. Bosni i Hercegovini pobjeda će zasigurno donijeti veliko samopouzdanje pred nastavak natjecanja. Kao što se i očekivalo, najbolji učinak u redovima izabranika Josipa Pandže imao je Cedevitin dragulj Džanan Musa. Musa je ubacio 32 poena i imao 11 skokova, a odlično su mu pripomagali Sani Čampara s 18 poena, Lazar Mutić je ubacio 11 poena i imao 12 skokova, a dvoznamenkasti učinak imali su još Emir Čerkezović i Srđan Kočić. U redovima Dominikanaca najučinkovitiji bio je Rivera koji je postigao 17 poena. Sljedeću utakmicu izabranici Josipa Pandže odigrat će 25. lipnja protiv Francuske. U skupini D, u kojoj igra Bosna i Hercegovina, Južna Koreja je u prvom kolu neočekivano pobijedila Francusku 90:84.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije