nogomet

Odličan početak GOŠK-a u novoj sezoni 1. lige FBiH

11.08.2016.
u 07:00

Pobjedom od 2:0, poluvrijeme 1:0, na Podavali protiv Novog Travnika GOŠK je uspješno otvorio novu sezonu.

Pobjeda mogla biti izraženija

Pobjeda je mogla biti i izraženija jer su lavovi, s iznimkom od petnaestak prvih minuta nastavka utakmice kada je lopta “dežurala” na sredini terena, konstantno bili bolji suparnik. Štoviše, da je Marko Mišić u 89. minuti iskoristio jedanaesterac, gostujući vratar Arnel Palalić obranio je precizan, ali mlak udarac, Gabeljani bi bili na čelu ljestvice. Zanimljivo, oba pogotka za domaće u 23. i 78. minuti postigao je u prijelaznom roku iz Zvijezde pristigli Mirsad Ramić, a nakon njegovog šuta i igranja rukom gostujućih igrača, sviran je i jedanaesterac. Uglavnom, Ramić je odlično startao u dresu novoga kluba. Uz domaćine koji su imali više zrelih prilika, i gosti su preko Tabakovića imali jednu izuzetnu u 32. minuti, ali je novi vratar lavova Nikolić odlično intervenirao.

- Prava prvenstvena utakmica, tvrda s mnogo duela, zaslužena pobjeda GOŠK-a koji je puno bolja ekipa u odnosu na prošlu sezonu, za razliku na nas koji smo značajno oslabljeni - kazao je po završetku utakmice Almir Tolja, trener Novog Travnika, te najavio “povijesni” duel Novog Travnika i Travnika u idućem kolu koji, kako je kazao, “u zadnjih pedeset godina prvi put igraju u istom rangu”.

- Startna pobjeda znači puno, bitno je sezonu otvoriti pobjedom, no, da mi možemo bolje, možemo - ustvrdio je Nedim Jusufbegović, trener GOŠK-a, a zatim dodao:

- Bitno je bilo pobijediti i ne primiti gol. Imamo još dosta posla, imamo još puno raditi ako želimo pobjeđivati u kontinuitetu, što nam je cilj.

Dobra igra

Uglavnom, Gabeljani su uz dobru igru ostvarili sigurnu pobjedu najavljujući da bi glavnim favoritima za prvo mjesto, Travniku, Zvijezdi i Rudaru, mogli biti opasan konkurent. Zapravo, nakon utakmice ostalo je nejasno koliko lavovi mogu, jer Novotravničani ipak nisu suparnik na kojem se mogu adekvatno vrednovati mogućnosti.

Koliko Gabeljani mogu, pokazat će iduće dvije utakmice, gostovanje u Goraždu i lokalni derbi protiv Čapljine. Spomenute dvije utakmice bit će pravi ispit vrijednosti za Gabeljane.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije