IZVLAČENJE NOVCA

Odgođeno ročište na kojem se trebalo odlučiti o drugoj optužnici protiv Mamića

18.10.2017.
u 09:51

Sedmoricu okrivljenika tereti se da su oštetila NK Dinamo za najmanje 144 milijuna kuna

Optužnici protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića, Marija Mamića, Nikkyja Arthura Vuksana, Igora Krote i Sandra Stipančića trebalo se odlučivati danas na Županijskom sudu u Osijeku. 

Na sud su desetak minuta prije 9 sati stigli odvjetnici sedmero okrivljenika, a ubrzo su i izašli sa suda jer je sjednica Optužnog vijeća odgođena zbog toga što za nju nisu postojali uvjeti s obzirom da Zoran Mamić nije uredno primio sudski poziv.

"DORH i USKOK nisu mogli provoditi istragu"

Odvjetnik Zdravka Mamića Mate Matić rekao je da je sljedeće optužno vijeće zakazano za 15. prosinca.  - Mi već dugo tvrdimo da ova delegacija koja je učinjena u ovom postupku u Osijek apsolutno nezakonita i smatramo da DORH i USKOK nisu mogli provoditi istragu jer je već jedan od ovih predmeta zbog delegacije prebačen u Osijek jer ako je Županijski sud u Zagrebu korumpiran ili opasan za onaj predmet onda je opasan i za ovaj. Ne može DORH i USKOK samostalno odlučivati kada će koji predmet delegirati. Ovaj je predmet morao biti delegiran u onom trenutku kada je rješenje o provođenju istrage postalo pravomoćno jer je isti predmet delegiran iz istog razloga - kazao je Matić.  Baš kao i prva optužnica protiv braće Mamić, u kojoj su suoptuženi još Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar, i ova je delegirana na osječki sud, radi poznanstva Mamića s pojedinim zagrebačkim sucima, kao i stoga što su neki od njih članovi Arbitražne komisije HNS-a.

Sedmoricu okrivljenika tereti se da su oštetila NK Dinamo za najmanje 144 milijuna kuna. Mamići su, ovoga puta, optuženi za zločinačko udruživanje. Predmet optužnice su, među ostalim, transferi desetak igrača Dinama, pa tako i Tina Jedvaja, Vedrana Ćorluke i Luke Modrića. Tvrtke koje su otvarane u inozemstvu, stava je USKOK, poslužile su za izvlačenje novca iz Dinama, a kako bi to prikrili, klubu su ispostavljali fiktivne račune po kojima te tvrtke preuzimaju nepostojeća dugovanja Dinama prema pojedinim igračima. Optužnica broji čak 695 stranica.

Bude li potvrđena, mogli bi im suditi ili Zvonko Vrban, ili Krunoslav Barkić, ili Darko Krušlin, koji Mamićima i trenutno sudi. Vrban je, pak, i kandidat za predsjednika suda.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije