Orašje domaćin finala Kupa BiH u objema konkurencijama

Odbojkašice Bimal Jedinstva protiv Gacka, odbojkaši Magic Icea s Radnikom

storyeditor/2024-03-07/odb1.png
08.03.2024.
u 19:30

Orašje će biti domaćin završnice odbojkaškoga Kupa BiH u ženskoj i muškoj konkurenciji, koja će se igrati sutra (subota, 9. ožujka). Prema utvrđenome rasporedu, program će početi finalnom utakmicom odbojkašica između brčanskoga Bimal Jedinstva, koje brani trofej, i prvaka Gacka, piše Večernji list BiH.

Utakmica je na rasporedu u 16 sati. U muškom finalu od 19 sati igrat će branitelj trofeja Radnik iz Bijeljine i domaćin Magic Ice iz Domaljevca. Obje utakmice igrat će se u dvorani Srednje škole fra Martina Nedića u Orašju. Žensko finale sudit će Siniša Ovuka iz Banje Luke i Adnan Kološ iz Sarajeva, dok će pravdu na muškom finalu dijeliti Mirza Bašić iz Lukavca i Kristina Pantelić Babić iz Banje Luke. Izravan prijenos obiju utakmica bit će na Posavina TV-u i YouTube kanalu PTV Sport.

Gačanke favoritkinje

U ženskom finalu Gacko, koje se prošetalo kroz ligaški dio odbojkaškoga prvenstva bez poraza, favorit je protiv branitelja trofeja Bimal Jedinstva, dok u drugoj utakmici kod odbojkaša nema pravog favorita, susrest će se drugoplasirani (Radnik) i trećeplasirani (Magic Ice) iz ligaškog dijela prvenstva. Prošle godine, također u muškom finalu, slavio je Radnik, dok je ove sezone u ligaškom dijelu prvenstva u obje utakmice Magic Ice bio bolji. Međutim, Kup je takvo natjecanje u manje-više svim sportovima, da su prognoze nezahvalne.

Tek sigurno je da su pred ljubiteljima odbojke u Posavini dvije zanimljive utakmice. Apsolutni rekorder po broju osvojenih kup-trofeja je Bimal Jedinstvo, koje je u svoje vitrine smjestilo čak 13 od ukupno 17 trofeja! Od zanimljivosti koje se mogu izdvojiti svakako je podatak da će se u ženskom finalu susresti dvije mlade ekipe, pa je tako od 13 igračica s popisa Bimal Jedinstva čak deset mlađe od 2000. godišta, dok je kod Gacka osam od 12 igračica rođeno u tekućem mileniju. Najviša igračica finala bit će Ana Terzić, 193 cm, srednja blokerica Bimal Jedinstva, a najniža Ivana Stevanović, libero Bimal Jedinstva, 168 cm.

Najmlađa igračica bit će Uma Sarajlić, također iz Bimal Jedinstva, rođena 2008., srednja blokerica, koja je već dosegnula visinu od 187 cm. U muškom finalu najviši će biti Vukašin Tuzlančić, 207 centimetara visoki srednji bloker Radnika, dok je kod Magic Icea najviši igrač Radoslav Ćuk, 202 cm, također srednji bloker. Najstariji igrač na popisu je Dušan Perišić (1987.), tehničar u ekipi Radnika, dok će Pavle Dujmenović (Magic Ice) i Nemanja Miličević (Radnik), obojica primači servisa, biti najmlađi sudionici finala Kupa...

Sva polufinala 2:0

Podsjećamo, sve utakmice polufinala završene su pobjedama od 2:0. Tako je Magic Ice svladao Modriču Novoprom s 3:0 u Modriči i 3:1 u Orašju, Radnik je u objema utakmicama s po 3:0 svladao Kakanj; Gacko u Sarajevu Centar ORT s 3:1, a u Gacku s 3:0. Najviše se mučilo Bimal Jedinstvo, koje je u Brčkom pobijedilo Igman s 3:2, dok je na Ilidži bilo uvjerljivije - 3:1.

Odbojkaški Kup BiH, žene: Bimal Jedinstvo – Gacko RD Swisslion (16 sati); muškarci: Magic Ice – Radnik (19 sati). Oba finala igrat će se u subotu, 9. ožujka, u dvorani u Orašju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije